16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές

Ημερομηνία:

Με σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εφ’ όλης της ύλης και κατηγορηματικό κλείσιμο του «παραθύρου» για εκλογές το Φθινόπωρο, συνόδευσε ο πρωθυπουργός τη δευτερολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άνοιξε πυρ» με την έναρξη της ομιλίας του, λέγοντας ότι «έρχεστε κ. Τσίπρα και υπερασπίζεστε μία περίοδο που τους εξαπατήσατε όλους. Μας ζητάτε να προκηρύξουμε εκλογές. Οι εκλογές, όμως, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», προσθέτοντας ότι «κάνατε εμβληματική κωλοτούμπα για υπογράψατε ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο. Γιατί ακριβώς είστε περήφανος κύριε Τσίπρα; Γιατί τους είπατε ψέματα; Γιατί επιβάλλατε μια ακραία λιτότητα στη μεσαία τάξη; Τι θυμούνται από εσάς οι Έλληνες;».

Συνεχίζοντας τη επίθεση, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η διακυβέρνηση σας κύριε Τσίπρα διέσυρε την χώρα μας στο εξωτερικό. Και επειδή αγωνιάτε θα σας πω ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. […] Την ώρα των εκλογών θα θυμόμαστε ότι από τη διακυβέρνηση Τσίπρα έμειναν μόνο ψέματα. […] Ενώ εμείς στηρίξαμε την πατρίδα, μειώσαμε την ανεργία στηρίξαμε την κοινωνία, εντός πανδημίας» και διερωτήθηκε «αν τα κάνατε τόσο καλά, γιατί σας καταψήφισε 3 φορές ο λαός;».

Απαντώντας στην κριτική Τσίπρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «στη Μαδρίτη συμφωνήθηκε η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Είστε σύμφωνος με αυτή τη διεύρυνση κύριε Τσίπρα;», προσθέτοντας ότι η Τουρκία ανέκρουσε πρύμνα, με αντάλλαγμα την πώληση μαχητικών F-16 και σημειώνονας ότι είπε πολλά ακόμα τα στάδια έγκρισης της πώλησης των αεροσκαφών από τις ΗΠΑ, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «για εμάς η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός».

Παράλληλα, τόνισε ότι «αν δεν στέλναμε όπλα στην Ουκρανία και ακολουθούσαμε την προτροπή σας θα ήμασταν η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα είχε στείλει όπλα στην Ουκρανία. Υποδείξτε μου μια ακόμα. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύετε ότι θα ήμασταν πιο κοντά στο στρατόπεδο του δυτικού κόσμου της Ουκρανίας ή του Πούτιν; Ποιος θα χαιρόταν σήμερα αν υπήρχε μια χώρα του ΝΑΤΟ που δεν θα έστελνε όπλα στην Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι σε μια απροκάλυπτη επίθεση ενός επιθετικού γείτονα».

Υπογράμμισε, δε, ότι «η Ελλάδα είναι πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Είμαστε με το Διεθνές Δίκαιο και με τον αμυνόμενο, είμαστε με τις συμμαχίες μας, είμαστε ξεκάθαροι στην θέση μας και έχουμε λόγους γι αυτό . Πάνω στην περιπέτεια Ουκρανίας μπορεί να προβάλλονται άλλες φαντασιώσεις άλλων δυνάμεων οι οποίες στην περίπτωση που επικρατήσει η Ρωσία να πάρουν θάρρος και να επιδιώξουν να κάνουν τα ίδια. Είμαι σαφής στο τι αναφέρομαι».

Αναφερόμενος, τέλος, στην υπόθεση Novartis, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι βάσει της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται σε δίκη και για πιέσεις προς την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, ώστε να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή χωρίς στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί μια πολιτική σκευωρία και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται το “ηθικό πλεονέκτημά” σας κ. Τσίπρα», προσθέτοντας: «Πανηγυρίζετε γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται με λιγότερες κατηγορίες, άρα τι είναι ολίγον ένοχος; Είναι υπόδικος για κακούργημα και εσείς λέτε θρίαμβος».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...