ΤΟΠΙΚΑ

Μητσοτάκης – Τσίπρας τα έδωσαν όλα στους Αμερικάνους όμως αυτοί στηρίζουν Τουρκία – Τέλος στον αγωγό EastMed θέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες!

Χείρα βοηθείας στην Τουρκία από την Ουάσιγκτον με το non paper, καθώς προτείνει να εγκαταλειφθεί ο αγωγός όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και γιατί προκαλεί εντάσεις στην περιοχή!!!

Απίστευτη ήττα της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της κατασκευής του αγωγού EastMed αποτελεί το non paper της Ουάσιγκτον που ζητάει την εγκατάλειψη του έργου για δυο λόγους:

Πρώτον, για οικονομικούς, καθώς το έργο δεν θεωρείται βιώσιμο, και, δεύτερον, γιατί προκαλεί εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο!

Η Ουάσιγκτον, μάλιστα, φέρεται να παρέδωσε το σχετικό non paper (το αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σιδέρης) εκτός από τις χώρες που συμμετείχαν στο έργο, όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Κύπρος και η Αίγυπτος και στην Τουρκία, η οποία ζητούσε μετ΄ επιτάσεως τη μη πραγματοποίησή του!

Είναι δε ακόμα πιο χαρακτηριστικό πως η Ουάσιγκτον, με το non paper, επισημαίνει μεν πως η παρενόχληση από την Άγκυρα του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής, εκτιμά όμως ότι ακριβώς και αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να εγκαταλειφθεί η πραγματοποίησή του!

Όλα αυτά συμβαινουν τη στιγμή όπου τόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα πραγματικά είχαν κατεβάσει τα βρακιά τους στους Αμερικάνους υπογράφοντας σχεδόν αποικιοκρατικού τύπου συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις με πολύ μεγάλη επέκταση των δραστηριοτήτων τους στη Σούδα και δημιουργία νέων βάσεων όπως αυτή στην Αλεξανδρουπολη.

Υπενθυμιζουμε ότι πρόκειται για τον αγωγό που με τη συμμετοχή και της Αιγύπτου θα ήταν το αντίπαλο δέος για την προμήθεια με φυσικό αέριο στην Ευρώπη, απέναντι στις ενεργειακές προμήθειες που έρχονται από τη Ρωσία και τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες. Μάλιστα, ο αγωγός θα περνούσε από την Κρήτη που έτσι θα μετατρεπόταν σε ενεργειακό κέντρο.

Επισημαίνεται ότι ο Eastmed έθετε εκτός την Τουρκία από το νέο ενεργειακό χάρτη, ενώ η νέα εξέλιξη με το πάγωμά του αγωγού, την ξανατοποθετεί ως στρατηγικό ενεργειακό κόμβο στο νότο.

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εγκεφαλικό υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, ενώ βρισκόταν στην Πάρο για Πάσχα. Σύμφωνα με…

20 mins ago

Βερολίνο: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών, τοξικοι καπνοί στον αέρα – Ανήκει σε εταιρεία που φτιάχνει όπλα για την Ουκρανία

Ένα τοξικό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει μέρος του Βερολίνου μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών, σε μια υπόθεση που…

20 mins ago

Η επέλαση της Ρωσίας, ο «υβριδικός πόλεμος» και η κατάρρευση του ουκρανικού μετώπου άμυνας

Τα τελευταία 24ωρα οι ρωσικές δυνάμεις «καλπάζουν» στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που έχει…

22 mins ago

Σε δεινή θέση ο Μπάιντεν: 90 Δημοκρατικοί τον πιέζουν να εξετάσει αναστολή της στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Μετά την εξέγερση των πανεπιστημίων υπέρ των Παλαιστινίων ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει να αντιμετωπίσει και…

3 hours ago

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται υπό ισραηλινή πολιορκία στη Γάζα, μετά τις…

3 hours ago

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

Της Ιωάννας Σφακιανάκη (Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα μια γυναίκα…

3 hours ago

This website uses cookies.