16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μητσοτάκης – Τσίπρας τα έδωσαν όλα στους Αμερικάνους όμως αυτοί στηρίζουν Τουρκία – Τέλος στον αγωγό EastMed θέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες!

Ημερομηνία:

Χείρα βοηθείας στην Τουρκία από την Ουάσιγκτον με το non paper, καθώς προτείνει να εγκαταλειφθεί ο αγωγός όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και γιατί προκαλεί εντάσεις στην περιοχή!!!

Απίστευτη ήττα της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της κατασκευής του αγωγού EastMed αποτελεί το non paper της Ουάσιγκτον που ζητάει την εγκατάλειψη του έργου για δυο λόγους:

Πρώτον, για οικονομικούς, καθώς το έργο δεν θεωρείται βιώσιμο, και, δεύτερον, γιατί προκαλεί εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο!

Η Ουάσιγκτον, μάλιστα, φέρεται να παρέδωσε το σχετικό non paper (το αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σιδέρης) εκτός από τις χώρες που συμμετείχαν στο έργο, όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Κύπρος και η Αίγυπτος και στην Τουρκία, η οποία ζητούσε μετ΄ επιτάσεως τη μη πραγματοποίησή του!

Είναι δε ακόμα πιο χαρακτηριστικό πως η Ουάσιγκτον, με το non paper, επισημαίνει μεν πως η παρενόχληση από την Άγκυρα του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής, εκτιμά όμως ότι ακριβώς και αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να εγκαταλειφθεί η πραγματοποίησή του!

Όλα αυτά συμβαινουν τη στιγμή όπου τόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα πραγματικά είχαν κατεβάσει τα βρακιά τους στους Αμερικάνους υπογράφοντας σχεδόν αποικιοκρατικού τύπου συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις με πολύ μεγάλη επέκταση των δραστηριοτήτων τους στη Σούδα και δημιουργία νέων βάσεων όπως αυτή στην Αλεξανδρουπολη.

Υπενθυμιζουμε ότι πρόκειται για τον αγωγό που με τη συμμετοχή και της Αιγύπτου θα ήταν το αντίπαλο δέος για την προμήθεια με φυσικό αέριο στην Ευρώπη, απέναντι στις ενεργειακές προμήθειες που έρχονται από τη Ρωσία και τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες. Μάλιστα, ο αγωγός θα περνούσε από την Κρήτη που έτσι θα μετατρεπόταν σε ενεργειακό κέντρο.

Επισημαίνεται ότι ο Eastmed έθετε εκτός την Τουρκία από το νέο ενεργειακό χάρτη, ενώ η νέα εξέλιξη με το πάγωμά του αγωγού, την ξανατοποθετεί ως στρατηγικό ενεργειακό κόμβο στο νότο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...