16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Μηχανοδηγοί για Τέμπη: «Προσπάθεια συγκάλυψης από τις πρώτες ώρες»

Ημερομηνία:

Μετά την πολιτική θύελλα που ξέσπασε από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» στο οποίο καταγγέλλεται κρατική αλλοίωση με μοντάζ των διαλόγων του σταθμάρχη τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών, μηχανοδηγοί του ΟΣΕ κάνουν λόγο για προσπάθειες συγκάλυψης από τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος.

Με ανακοίνωσή τους, οι μηχανοδηγοί ζητούν – μεταξύ άλλων – την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος αν και είχε τοποθετηθεί προσωρινά στη θέση αυτή, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία ωστόσο παραμένει μέχρι και σήμερα επικεφαλής του Οργανισμού.

Πιο αναλυτικά, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως από το ρεπορτάζ της εφημερίδας αποδεικνύεται ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών από την πρώτη ημέρα, ακόμα και σε όσους δεν ζουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Στο σημείο αυτό, οι μηχανοδηγοί αναφέρονται στον νεκρό συνάδελφό τους Κουτσούμπα Γιώργο και σε «χείλη που δεν ντράπηκαν να τον κατηγορήσουν για δήθεν σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ γνώριζαν ότι ετήσια περνούσε επιτυχώς τις προβλεπόμενες – αυστηρές – ιατρικές εξετάσεις που επιβάλλει η κοινοτική οδηγία για τους μηχανοδηγούς, που εντάχθηκε στην χώρα με τον Νόμο 3911 το 2011».

Επίσης, υποστηρίζουν πως το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει όσα δήλωνε το Σωματείο λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα αναφορικά με την διαρροή μονταρισμένων ηχητικών με σκοπό «να καλλιεργηθεί η θεωρία του μοναδικού ανθρώπινου λάθους».

Οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • «Ο ΟΣΕ οφείλει να απαντήσει άμεσα αν ισχύουν τα όσα αναφέρει το Βήμα και αν τα ηχητικά παραδόθηκαν στην Αστυνομία, 3 ημέρες μετά! Αν ισχύει αυτό ΓΙΑΤΙ υπήρξε αυτή η καθυστέρηση και ΕΝΩ κορυφαία στελέχη του ΟΣΕ δήλωναν ότι η απομάστευση έγινε παρουσία αστυνομικού που επισκέφθηκε το σύστημα καταγραφών του σταθμού.
  • Ποιος και γιατί διέρρευσε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα μονταρισμένα ηχητικά. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Τερεζάκης σε συνάντηση με τα Σωματεία λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είχε διατάξει έρευνα για τις διαρροές και είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Σήμερα (ΤΩΡΑ) οφείλει να δώσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Αν δεν έχει κάνει τελικά έρευνα, οφείλει να παραιτηθεί.
  • Γιατί η διερεύνηση για το έγκλημα, δεν έγινε από την πρώτη ημέρα από Ανεξάρτητη Αρχή με την παρουσία και συμμετοχή εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό.
  • Γιατί αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή κρίσιμοι μάρτυρες όπως ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου μας Γενιδούνιας Κώστας, ο κ. Τσαλίδης, ο κ. Σταθόπουλος, ο κ. Ξιφαράς (που παραμένει στην θέση του μετά τα Τέμπη!), ο κ. Καραγιάννης, ο κ. Σπηλιόπουλος, οι εμπειρογνώμονες που έβγαλαν το πόρισμα της Δικαιοσύνης και άλλοι».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...