14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Μηχανοκίνητη πορεία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων την Πέμπτη ενάντια στην σύνοδο του ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 30 Ιούνη στις 7 το απόγευμα από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και από το ίδιο σημείο θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει σε σχετικό κάλεσμα η Επιτροπής Ειρήνης Χανίων:

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις,τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο το λαό σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που θα διεξαχθεί στις 29 και στις 30 Ιούνη στη Μαδρίτη.

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα το λαό μας σε στόχο αντιποίνων!

Οι αμερικανοΝΑΤΟικές Βάσεις που αναβαθμίστηκαν με την ψήφιση της πρόσφατης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας είναι οργανικά ενταγμένες στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ κατά άλλων λαών!

Καταδικάζουμε τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία!

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ – ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ γίνεται στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και στο υπαρκτό ενδεχόμενο γενίκευσής του, με βαριές συνέπειες για τους λαούς! Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ικανότητά του να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο. Αναδιατάσσει σε θέση μάχης τις στρατιωτικές δομές και δυνάμεις του. Εκσυγχρονίζει το πυρηνικό και συμβατικό οπλοστάσιό του, στο πλαίσιο και της απόφασής του ήδη από το 2016 και τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα.

Νέα κούρσα εξοπλισμών βρίσκεται στα σκαριά. Προετοιμάζεται για τη μονιμοποίηση των δυνάμεων του στην Ανατολική Ευρώπη. Η “Στρατηγική ΝΑΤΟ 2030” και η “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” που θα αποφασιστεί στη Σύνοδο της Μαδρίτης αποτελούν σήμα κινδύνου για τους λαούς.Παλιά και νέα προσχήματα, όπως οι υβριδικές απειλές, η κυβερνοασφάλεια και η αποκαλούμενη κλιματική κρίση, η ενεργειακή κρίση, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και άλλα, επιστρατεύονται για να στρώσουν το έδαφος για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Καταρρέει με κρότο το ευρωατλαντικό αφήγημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αποτελεί δήθεν εγγύηση για την ασφάλεια, την άμυνα, τα κυριαρχικά δικαιώματα!

Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, οι αξιώσεις στο πλαίσιο του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”, οι διαρκείς παραβιάσεις του θαλάσσιου, εναέριου χώρου και της ελληνικής κυριαρχίας σε συνδυασμό με τις ίσες αποστάσεις από τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη λογική του “βρείτε τα μεταξύ σας”, αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα, ρίχνουν νερό στο μύλο των συνεχών προκλήσεων! Αποκαλύπτεται ότι απώτερος στόχος είναι η διατήρηση της συνοχής στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με το βλέμμα στραμμένο σ’έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ!

Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ φορτώνουν με ακόμη μεγαλύτερα βάρη το λαό μας και τους άλλους λαούς. Οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού που ήδη ζει από πρώτο χέρι τον εφιάλτη της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, τις διαρκείς ανατιμήσεις.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται η κλιμάκωση, το παραπέρα δυνάμωμα του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής! Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς! Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...