21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μηχανοκινητη πορεια το Σάββατο στην Πλατεία Δικαστηρίων ενόψει της κατάπλευσης του USS Eisenhower στη βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή νομού Χανίων του ΚΚΕ καλεί σε μηχανοκίνητη πορεία στην Πλατεια Δικαστηρίων το Σάββατο 20 Μάρτη στις 11 το πρωι με αφορμή την κατάπλευση του αεροπλανοφόρου Eisenhower στη ναυτική βάση της Σούδας ως ένδειξη καταδίκης «για την μετατροπή της περιοχής μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα:

Τέτοιου είδους αφήξεις κανένα αίσθημα ασφάλειας δεν καλλιεργούν στο λαό της περιοχής μας. Αντιθέτως μεγαλώνουν την ανασφάλειά του και τους κινδύνους.

Ο λαός μας γνωρίζει καλά και έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμιάς άλλης χώρας. Το αντίθετο! Αυτοί ευθύνονται, με τις πολεμικές επεμβάσεις τους, για την αλλαγή των συνόρων, τη δολοφονία λαών, τη διάλυση χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, για την επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης, για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τα πραξικοπήματα και τις χούντες σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες.

Η κυβέρνηση είναι έκθετη στο λαό της περιοχής που πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει και κάνει πιο επικίνδυνη την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν βήμα βήμα τον δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις, μέσω του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ και τη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις, που συμπεριλαμβάνει τη Σούδα και δεκάδες άλλα σημεία σε όλη την Ελλάδα, που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς.

Η δήθεν ανάπτυξη που ευαγγελίζονται περιορίζεται σε χέρια λίγων, ο λαός της περιοχής δεν έχει τίποτα να κερδίσει παρά να χάσει. Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής από την ανεργία και τα τσακισμένα δικαιώματα, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους που συνεχίζεται και με τη 10ωρη δουλειά που θέλουν να επιβάλουν. Δεν θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, του εμπάργκο, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων για τα κέρδη είναι αυτοί που ωθούν τις κυβερνήσεις από τη μία να ξηλώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και από την άλλη να εμπλέκουν το λαό σε τυχοδιωκτισμούς, ακόμα και σε πολεμικές αναμετρήσεις.

Απαιτούμε :

  • Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, όχι στη μετατροπή της περιοχής μας σε πολεμικό στόχο.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής μας σε πολεμικά ορμητήρια, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποστολές που εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.
  • Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων πουθενά στην Ελλάδα.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΗ

ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...