15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Μη ζητάς φίλους, να ζητάς συντρόφους”: Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών συγχαίρει ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενημερώνει για τα αιτήματά της και συνεχίζει τους αγώνες

Ημερομηνία:

Οι αγώνες δε σταματούν  και αυτό μας υπενθυμίζει η Λαϊκή Στάση Πληρωμών η οποία σε κείμενο – ανακοίνωσή της αφού συγχαίρει την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και χαιρετίζει τα πρώτα φιλολαϊκά μέτρα μετά από πολλά χρόνια, ενημερώνει ότι οι συνελεύσεις και οι δράσεις συνεχίζονται, αποφασίζοντας ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους νέους βουλευτές για να ενημερωθούν για τα αιτήματα του κινήματος ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο σημειώνονται τα εξής:

Τετάρτη 28/01/2015,Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Παρά το γεγονός ότι το ειρηνοδικείο παρέμεινε κλειστό λόγω εκλογών και δεν διεξήχθησαν πλειστηριασμοί, η Λαϊκή Στάση Πληρωμών  παρευρέθη στο χώρο όπως κάθε Τετάρτη  και προχώρησε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση κατά την οποία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών συγχαίρει την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χαιρετίζει με ικανοποίηση τα πρώτα φιλολαϊκά μέτρα που εξήγγειλε μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, τονίζει δε ότι θα σταθεί  αρωγός σε κάθε μέτρο της κυβέρνησης που αποφέρει στήριξη,  ανακούφιση, δικαιοσύνη και ανάπτυξη στον λαό.

2) Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών να συνεχίσει τις δράσεις της, σύμφωνα πάντοτε με τις αποφάσεις των ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων,  κατά τις οποίες οι πολίτες καλούνται να θέτουν ,να συζητούν αλλά και να αποφασίζουν για θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κοινό καλό του λαού και της χώρας. Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών με θέσεις, αποφάσεις και συλλογικές δράσεις  είναι  απαραίτητο να ενισχυθεί  καθώς με αυτόν τον τρόπο προάγεται η ισονομία, η ισηγορία και διασφαλίζεται η δημοκρατία.

3) Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών να συναντηθεί με τους βουλευτές του Ηρακλείου ώστε να τους ενημερώσει  για τα αιτήματα του κινήματος σε ότι αφορά στα χρέη των πολιτών και την πολιτική των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ΟΛΩΝ των ακινήτων των πολιτών,  αιτήματα που σχετίζονται με την παιδεία και τον πολιτισμό καθώς και την απαγόρευση διακοπής της παροχή των δημοσίων αγαθών (ρεύμα, νερό) σε οικίες και μικροεπιχειρήσεις έως ότου υπάρξει ανάκαμψη.

4) Αντιπροσωπεία της λαϊκής Στάσης Πληρωμών να συναντηθεί με τον πρόεδρο των αστικών λεωφορείων Ηρακλείου κ. Βουλγαράκη Καλλέργο καθώς και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό για προώθηση αιτημάτων που σχετίζονται με μέτρα ανακούφισης των πολιτών και ειδικότερα των οικονομικά αδυνάτων.

5) Ανατέθηκε στον νομικό κ. Γιώργο Φραγκούλη να ερευνήσει για τυχόν παραβίαση καθήκοντος ή νόμου από τον νυν έφορο Ηρακλείου σχετικά με την επιλεκτική  σύλληψη πολιτών που σύμφωνα με δημοσιεύματα όφειλαν μικρά ποσά προς το δημόσιο….

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμής καλεί του πολίτες στο ειρηνοδικείο Ηρακλείου την επόμενη Τετάρτη 4/2/2015 εφαρμόζοντας τα λεγόμενα του μεγάλου φιλοσόφου και δασκάλου Ν. Καζαντζάκη…

Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος

μου έχω χρέος να σώσω τη γης.  Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.  Ν’ αγαπάς τον καθένα  ανάλογα   με τη συνεισφορά του  στον αγώνα.

Μη ζητάς φίλους να ζητάς συντρόφους…

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ