16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Μια αξέχαστη εμπειρία…”: Έδειξαν στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου τα άγρια βρώσιμα χόρτα της περιοχής | Φωτός

Ημερομηνία:

Μία πολύ όμορφη και ξεχωριστή πρωτοβουλία πήρε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου κ. Γ. Ψαράκης. Κάλεσε τον πρώην Διευθυντή του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών και ερευνητή γεωπόνο Δρ. Κωνσταντίνο Χαρτζουλάκη για να δείξει στους μαθητές σε περίπατο που έκαναν τα βρώσιμα χόρτα της περιοχής. Ας ελπίσουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία.

Διαβάστε τι γράφει στη σελίδα του στο facebook ο Δρ. Κ Χαρτζουλάκης:

Μια αξέχαστη εμπειρία …

Η πρόσκληση ήταν από τον κ. Γ. Ψαράκη, Δ/ντή του 1ου Γυμνασίου Κισάμου για μια πρώτη επαφή των μαθητών της Α τάξης με τα άγρια βρώσιμα χόρτα της περιοχής και την αποδέχτηκα με πολύ χαρά. Και χθες ανηφορήσαμε με τους μαθητές και τους καθηγητές τους από το Γυμνάσιο μέχρι σχεδόν τον Παρθενώνα με πολλές στάσεις ενδιάμεσα.

Και λόγω της εποχής υπήρχαν πολλά στη μικρή σχετικά απόσταση, όπως ραδίκια, κουτσουνάδες, τσόχοι, γαλατσίδες, χοιρομουρίδες, μαντηλίδες, πετρομάρουλα, καυκαλήθρες, μάραθα, τσιχλάντερα, σπαράγγια μέχρι και ακουρνόποδοι. Είπαμε ότι φυτρώνουν μόνα τους χωρίς καμιά φροντίδα από τον άνθρωπο, τι τρώμε από αυτά, τις ευεργετικές ιδιότητες έχουν για την υγεία μας και πότε και από πού τα μαζεύουμε.

Ελπίζω να επαναληφθεί ….

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...