21.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Μια αξέχαστη Νύχτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, «Κυνήγι Θησαυρού», «Νύχτα στο Μουσείο» και η «Διανυκτέρευση – Sleepover στο Μουσείο», για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο «Κυνήγι Θησαυρού» που απευθυνόταν σε όλη την οικογένεια. Παράλληλα οργανώθηκαν από το μουσείο δύο αφηγήσεις παραμυθιών από τη Θεοδοσία Αργυράκη Ασαργιωτάκη και την Ελένη Μπετεινάκη, παιχνίδια μυστηρίου για ενήλικες από το Escape House, μουσικές με κρουστά από τον Γιάννη και Δημήτρη Χαρκούτση, σεισμοί εκτός ορίων από τον Μπάμπη Φασουλά, Μilonga από το τμήμα αργεντίνικου tango της Χορευτικής Ομάδας του Παν/μίου Κρήτης, αστροπαρατηρήσεις από την Αστρονομική Ομάδα του Παν/μίου Κρήτης, παρουσίαση από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, Καλούστ Παραγκαμιάν, των Σπηλαίων και της Σπηλαιολογίας στην Κρήτη, και δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν τεχνικές κατάβασης με τη χρήση του απαραίτητου σπηλαιολογικού εξοπλισμού από το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, οι οποίες ενθουσίασαν το κοινό!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την πρώτη διανυκτέρευση -Sleepover- σε μουσείο στην Κρήτη! οι λίγοι και τολμηροί που διανυκτέρευσαν στο ΜΦΙΚ έστησαν τις σκηνές τους μπροστά στα διοράματα, άκουσαν παραμύθια, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική, κοιμήθηκαν υπό τους ήχους νυκτόβιων ζώων και ξύπνησαν πλάι στην Καφέ Αρκούδα και τη φώκια Monachus monachus. Η μοναδική αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα από την Ορχήστρα και τη Χορωδία του 1ου  Γυμνασίου Ηρακλείου, σε μουσική επιμέλεια και διεύθυνση της Μαρίας Πιταροκοίλη.

Σε μήνυμά τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

Η επιτυχία της βραδιάς και η θερμή υποδοχή των εκδηλώσεων από το κοινό του Ηρακλείου και της Κρήτης μάς δίνουν το κίνητρο και τη δύναμη για ακόμα πιο συναρπαστικές εμπειρίες και εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Δείτε φωτογραφίες:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...