14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μια απορία ή μάλλον πολλές. Τι ισχύει, Σύνταγμα ή Μνημόνια;

Ημερομηνία:

Μια απορία ή μάλλον πολλές.
Τι ισχύει, Σύνταγμα ή Μνημόνια;
Έχω μια απορία. Υπάρχει κανείς νομικός να μου την λύσει; Τι ισχύει στην Ελλάδα; Το Σύνταγμα ή το μνημόνιο; Επίσης άλλη μια απορία. Νομικά, μπορεί άλλο να ισχύει και άλλο να εφαρμόζεται;
Και αν άλλο ισχύει και άλλο εφαρμόζεται αυτό που εφαρμόζεται είναι νόμιμο;
Ακόμα άλλη μια απορία. Τι είμαστε; Είμαστε ανεξάρτητο κράτος; Είμαστε αποικία; Είμαστε δορυφόρος; Ή είμαστε στο Φαρ Ουέστ αλλά Ευρώπα; Όπου ο σερίφης είναι και ο γκάκστερ; Τι είμαστε αλήθεια; Και ποιες είναι οι ευθύνες αυτών που καταργούν το Σύνταγμα εν ονόματι των επιλεγόμενων μνημονίων «αλά Φαρ Ουέστ;»
Έχουν όλα αυτά νομιμότητα; Υπάρχει νομιμότητα. Η σύσταση τη τετρόϊκας είναι νόμιμη; Τι είναι; Η Ληστεία τι είναι;

Ααα, να του θυμίσομε
Την Σαντορίνη την λένε και Θήρα
Αν πρόκειται να πιάσει αγκαζέ τον Σούλτς και να τον πάει προς Σαντορίνη μην το μπερδέψει και ζητήσει ο άνθρωπος εφαρμογή μνημονίων και Ένφια και από Θήρα και από Σαντορίνη. Το ίδιο νησί είναι Τσίπρα. Δεν το ‘μαθες στο Δημοτικό; Τι διάβαζες; Τον Τσε Γκεβάρα; Γι’ αυτό τον ξέχασες! Κακό παιδί.
Τον διάβασες πολύ μικρός και έτσι τα μπέρδεψες τα πράγματα τώρα που ενηλικιώθηκες.  Νήσος Λέσβος ή Μυτιλήνη μαθαίναμε στο Δημοτικό και νήσος Θήρα ή Σαντορίνη. Πρόσεξε αν πας κατά κει. Μην τα ξαναμουσκέψεις.

Βουλιάζουν οι Podemos
Ας πάει ο Τσίπρας να τους σώσει. Και να κάψει τον ισπανικό λαό. Όπως μας έκαψε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας όταν βγήκε Παρασκευή τελευταία μέρα πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη στην Ελληνική Τηλεόραση κραυγάζοντας: «Να είστε περήφανοιοιοι που έχετε έναν πρωθυπουργό λιοντάριιιι που παλεύει με τα θεριά της Ευρώπηηης».
Μάλιστα, αυτά είπε ο ομοϊδεάτης και του χάρισε του σφαγέα μας που γελλά ασταμάτητα, την τελευταία στιγμή, πάνω από 5 μονάδες.
Πριιίτς, σου λένε τώρα οι Ισπανοί που θα πάρομε Podemos. Να την πατήσομε σαν τους Έλληνες με τον Τσίπρα. Μακριά. Αποστάσεις ασφαλείας.

Τους αφήνουν λέει και πνίγονται στο Αιγαίο για να μην πατήσουν τις Νάρκες στον Έβρο
Μα πόσο πολύ λαϊκίζει αυτό το παιδί! Δεν φτάνει που καβάλησε το καλάμι και αυτοθαυμάζεται ως ηγέτης της Ευρώπης, λαϊκίζει και ασύστολα.
Ααα, λέει, δεν γνωρίζετε εσείς την αξία του συρματοπλέγματος στον Έβρο.
Το συρματόπλεγμα λέει, σώζει τους μετανάστες γιατί έτσι δεν πατάνε τις νάρκες. Προτιμούν τον πνιγμό στο Αιγαίο.
Καλά, αυτό το παιδί επικοινωνεί;
Κουνά το κεφάλι του, να γυρίσει ο νους στη θέση του, όταν τα λέει αυτά; Μήπως του κάνανε καμμιά ένεση εκεί στη Γερμανία και του άλλαξαν, τη συνείδηση; Μήπως τον πραγματικό Τσίπρα τον πακετάρανε στο Γκουαντανάμο και αυτός είναι μόνο το ομοίωμά του; Αναρωτιόμαστε, γιατί φρικάρουμε κάθε που ανοίγει το στόμα του. Και όχι μόνο! Γενικώς μας φικάρουν.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ