22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Μια διαφορετική κίνηση: Πορεία Πάτρα – Αθήνα, κατά της ανεργίας με μπροστάρη τον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη στις 3 Απριλίου

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα ξεκινήσει από την Πάτρα η πορεία κατά της ανεργίας, που αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 10 Απριλίου. Την ίδια μέρα θα γίνει σίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης και θα ακολουθήσει συναυλία

Κατά τη διάρκεια της πορείας, όπως είπε ο δήμαρχος, «θα γίνουν σε όλες τις πόλεις όπου θα διανυκτερεύσουμε, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Στάσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Αίγιο, στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο στα Μέγαρα, στους Αγίους Θεοδώρους, στην Ελευσίνα και στο Χαϊδάρι, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυκτερεύουν σε αθλητικά κέντρα των προαναφερόμενων πόλεων.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

Επίσης, κάθε πρωί θα αναχωρούν από την Πάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται στις πόλεις από όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα.

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Αναφερόμενος στην πορεία, ο Κώστας Πελετίδης δήλωσε ότι «κεντρικό μας σύνθημα είναι το “δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα” και φιλοδοξούμε να μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης».

Όσον αφορά στη συμμετοχή ο δήμαρχος Πατρέων είπε ότι «τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ήδη οι μαζικοί φορείς της πόλης μας έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ σχετικές αποφάσεις λαμβάνουν σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα».

Παράλληλα, τόνισε πως «όλοι οι Δήμοι που μέχρι σήμερα έχουμε επισκεφθεί, στηρίζουν από την μεριά τους την πορεία αγώνα και διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα συμμετοχής».

thepressproject.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ