17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Μια ζωγραφιά για το νοσοκομείο”: Παιδιά στον Άγιο Νικόλαο ζωγραφίζουν για την έλλειψη γιατρών | Φωτός

Ημερομηνία:

Με τα έντονα χρώματα των ζωγραφιών τους έστειλαν το μήνυμα τους σήμερα το μεσημέρι τα παιδιά του Αγίου Νικολάου προς όλους τους αρμόδιους ώστε να μην κλείσει ποτέ, ούτε για μια μέρα, η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Σε σχετικό κείμενό της η Επιτροπή Γονέων ενημερώνει ότι παιδιά νηπιαγωγείων και τάξεων Δημοτικών μαζί με τους γονείς τους, μέλη των συλλόγων τριτέκνων και των Πολυτέκνων, των εργαζομένων του νοσοκομείου ετοίμασαν όμορφες ζωγραφιές για το νοσοκομείο τους το οποίο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση λόγω των περικοπών που έχουν επιβληθεί για να ικανοποιηθεί η τρόικα.

Η δράση οργανώθηκε από τους γονείς της περιοχής όταν τους γνωστοποιήθηκε ότι η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου θα μείνει κλειστή από τις 21 έως τις 27 του μήνα λόγω έλλειψης ιατρών για να καλύψουν τις εφημερίες.

Τις προηγούμενες μέρες λύση στο θέμα προσπάθησε να δώσει και γιατρός από την Ικαρία που έχει ξεκινήσει την πορεία του προς το Ηράκλειο και το Βενιζέλειο ο οποίος έχει ζητήσει να αποσπαστεί στον Άγιο Νικόλαο μέχρι να βρεθεί μόνιμος γιατρός. Ο διοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκης έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του γιατρού όμως η διαδικασία εξελίσσεται απίστευτα αργά και έτσι σύμφωνα με όσα δήλωσε προς τους γονείς ο διοικητής του ΓΝΑΝ Μανόλης Μαρκονικολάκης τελικά η παιδιατρική του Αγίου Νικολάου το Σάββατο θα κλείσει και όλα τα περιστατικά θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας ενώ τα πιο σοβαρά θα κατευθύνονται στο Ηράκλειο.

Ήδη, αρκετά παιδιά που νοσηλεύονται στον Άγιο Νικόλαο οι γονείς τους τα ετοιμάζουν για την μεταφορά τους στην Ιεράπετρα. Με δεδομένο δε ότι πολλές από τις μέρες που έρχονται είναι αργίες οι ελπίδες για σύντομη επαναλειτουργία της κλινικής είναι μικρές.

 

Η Επιτροπή Γονέων Αγίου Νικολάου ολοκληρώνει αναφέροντας τα εξής:

“Oι γονείς και οι λοιποί φορείς συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε κατάσταση επικοινωνίας. Λυπούμαστε που δεν έγινε εφικτό να κρατηθεί ανοικτή τούτες τις Άγιες μέρες η παιδιατρική του νοσοκομείου μας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, την υγεία των παιδιών μας ζητώντας την άμεση κάλυψη με παιδίατρους της κλινικής αλλά και γενικότερη ενίσχυση με γιατρούς και προσωπικό του ΓΝΑN”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...