28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Μια Κρητικιά σε θέση αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

Ημερομηνία:

Η Κρητικιά (κατάγεται από το Ρέθυμνο) Ειρήνη Κιουρτσόγλου-Πετρουλάκη προήχθη με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για μία εξαίρετη δικαστική λειτουργό καθώς διακρίνεται για το ήθος της και την επιστημο- νική της κατάρτιση και χαίρει άκρας εκτιμήσεως από το δικαστικό και νομικό κόσμο της χώρας και ιδιαίτερα των περι- φερειών στις οποίες έχει υπηρετήσει.

Στο Ηράκλειο όπου διαμένει έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών ως πρωτοδίκης αλλά και ως πρόεδρος Πρωτοδικών ενώ με την προαγωγή της στο βαθμό του εφέτη υπηρέτησε στα Χανιά, τον Πειραιά και ακολούθως στην Αθήνα ως πρόεδρος Εφετών.

Η τοποθέτηση της στη θέση του αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου, για όσους γνωρίζουν την πορεία της στον χώρο της Δικαιοσύνης, θεωρείται αναμενόμενη ενώ η επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Κρήτη. Σημειώνεται ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε με σημαντική καθυστέρηση δεδομένης της συνταξιοδότησης κορυφαίων παραγόντων της δικαστικής ιεραρχίας, νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τοποθετήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος θα παραμείνει στην προεδρία του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου για την προσεχή τριετία.

Για την προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ενώ για τη θέση του γενικού επιτρόπου στο Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγη η κ. Ευτυχία Φουντουλάκη.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...