15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μια μεγάλη αγκαλιά στην Κρήτη για την Πωλίνα από την Ουκρανία και την οικογένειά της

Ημερομηνία:

Μια οικογένεια που έζησε την κόλαση του πολέμου στην Ουκρανία, φιλοξενεί ένας επιχειρηματίας στο Ηράκλειο. Γιαγιά, κόρη και εγγονή εγκατέλειψαν το Κίεβο, όταν βόμβες έπεσαν δίπλα από το σπίτι τους. Πίσω έμειναν ο παππούς και ο σύζυγος για να πολεμήσουν για την πατρίδα τους.

Η Οξάνα, η Κατερίνα και η Πωλίνα έφυγαν από το Κίεβο. Πήραν μαζί τους τα διαβατήρια, λίγα χρήματα και μερικά ρούχα. Τα υπόλοιπα τα βρήκαν στην Κρήτη: ένα σπίτι, φαγητό και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά.

Ουκρανία - πρόσφυγες στην Κρήτη

«Το πιο βασικό που μας έδωσαν ήταν η ασφάλεια Γιατί έπρεπε να φύγουμε από τα επικίνδυνα μέρη της χώρας μου. Τα άφησα όλα πίσω μου. Άφησα τη δουλειά, ήμουν δασκάλα και είχα το δικό μου γραφείο στούντιο, όπου δίδασκα αγγλικά και ελληνικά άφησα τους φίλους μου», λέει η Κατερίνα.

Η  Κατερίνα  ήξερε από το πρώτο λεπτό που ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας ότι στην Κρήτη θα έβρισκε τους φίλους της. Τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονταν χρόνια.

«Τακτοποιήσαμε το παιδί στο σχολείο, τους βρήκαμε δουλειά, ξεκινάνε και η μητέρα και η γιαγιά με την καλοκαιρινή σεζόν», είπε ο Δημήτρης που τις φιλοξενεί.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...