15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

“Μια στιγμή πριν”: Οι τελικές παραστάσεις των εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Ημερομηνία:

Μετά την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου μαθημάτων, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης) προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τις τελικές παρουσιάσεις των θεατρικών του εργαστηρίων, οι οποίες αποτελούν τον επίλογο μιας δημιουργικής χρονιάς εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται για 19η συνεχόμενη χρονιά.

Η είσοδος σε όλες τις παρουσιάσεις θα είναι ελεύθερη, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τη δουλειά των συμμετεχόντων και να στηρίξει τη θεατρική παιδεία και έκφραση.

Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή – “Μια στιγμή πριν” του Σέρτζι Μπελμπέλ

Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025, στις 21:00, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά, παρουσιάζεται το έργο «Μια στιγμή πριν» από την Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή, με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας Στέλλας Σκορδαρά.

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στο έργο του καταξιωμένου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ, που συνδυάζει το διαβρωτικό χιούμορ με βαθιά ανθρώπινες ιστορίες. Επτά φαινομενικά ασύνδετες αφηγήσεις της καθημερινότητας ξεδιπλώνονται, μέχρι που ο χρόνος παγώνει και οι επιλογές ανατρέπονται, αποκαλύπτοντας ότι οι ζωές των ανθρώπων κινούνται παράλληλα, ισορροπώντας μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ζωής και θανάτου.

Μια μαύρη κωμωδία δύο πράξεων, που αποτυπώνει με ευαισθησία και σαρκασμό τις παράλογες πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης και τη δύναμη της θέλησης για επιβίωση.

Συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:

Μαλαματένια Ακριβιάδη, Σοφία Βασιλάκη, Κατερίνα Βουτετάκη, Ιωάννα Θεοδωράκη, Μαριάννα Ιγγλεζάκη, Γεώργιος-Βασίλειος Κοκολάκης, Φώτης Μπιχάκης, Στέλιος Παγιαλάκης, Χάρης Παπαεμμανουήλ, Μαρία Χλιαουτάκη, Στέλλα Χριστινάκη, Χρυσούλα Ψυλλάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραστάσεις και τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28210 44256 και 28210 23333, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης συνεχίζει να ενισχύει την πολιτιστική ζωή της Κρήτης, προσφέροντας χώρο έκφρασης, δημιουργίας και θεατρικής εκπαίδευσης για όλους.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...