21.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Μια φωτογραφία της Eurostat εκθέτει ανεπανόρθωτα τις Βρυξέλλες

Ημερομηνία:

Αν κάποιες φωτογραφίες διαθέτουν την ίδια δύναμη όση χίλιες λέξεις, η συγκεκριμένη διεκδικεί επάξια ακόμα μεγαλύτερη μνεία.Η φωτογραφία αυτή συνόδευσε τα σημερινά στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Eurostat σχετικά με την ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την ευρωζώνη ειδικότερα και συγκρίνει την πορεία της με εκείνη στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία.

Καταγράφονται με τον πιο καταφανή τρόπο οι συνέπειες της πολιτικής λιτότητας, που υπαγορεύεται τα τελευταία χρόνια με αμείλικτο τρόπο από τις Βρυξέλλες, στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων και η τεράστια αύξηση όσων βιώνουν το δράμα της ανεργίας.

Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία δείχνουν με τις πολιτικές τους να σταθεροποιούν την κατάσταση και να βγαίνουν δειλά-δειλά από την κρίση, η ευρωζώνη, με κύρια θύματα τον ευρωπαϊκό Νότο και προεξάρχουσα την Ελλάδα, οδεύουν στην ανηφόρα της απελπισίας.

Η λήψη μέτρων έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Οι πολιτικές ανάπτυξης που θα συνόδευαν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ανύπαρκτες τα τελευταία χρόνια, πρέπει επειγόντως να εφαρμοσθούν, έστω και αν τα αποτελέσματά τους θα αργήσουν πια δραματικά να φανούν.

Το βέβαιο, όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου στα αρχηγεία της Ευρώπης φανερώνοντάς τους ότι την ώρα που διαφημίζουν ότι η εγχείριση στέφεται από επιτυχία, πολλοί είναι οι ασθενείς που αφήνουν την τελευταία τους πνοή….

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

6 χρόνια μετά την καταστροφή τους οι Ιταλικοί Στρατώνες για 25+10 χρόνια στο Δήμο Χανίων

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη πραγματοποίησε συνάντηση  στα  γραφεία...

Σχολικά γεύματα: Μία μπίζνα 120 εκατ. ευρώ ετησίως χωρίς ελέγχους και ποιότητα

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται γύρω από την υπόθεση της μαζικής...

Με αφορμή τη δηλητηρίαση στη Λαμία, σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά και σχολεία

Του Φώτη Ποντικάκη * Η δηλητηρίαση μαθητών στη  Λαμία μετά από...