18.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Μικρές λιμνοδεξαμενές μέσω ΕΣΠΑ για άρδευση στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στην κατασκευή λιμνοδεξαμενών για τις ανάγκες άρδευσης αγροτικών καλλιεργειών θα δώσει έμφαση το νέο ΕΣΠΑ, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, σε δημάρχους της Κρήτης που τον επισκέφθηκαν. Επίσης τόνισε ότι η Κρήτη μπορεί να γίνει μοντέλο σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Πιο αναλυτικά, τις αγωνίες και τις προσδοκίες του αγροτικού κόσμου της Κρήτης μετέφεραν στον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μπόλαρη τέσσερις δήμαρχοι αγροτικών δήμων του νησιού σε συνάντηση στο υπουργείο στην Αθήνα.

Πρόκειται για τους δημάρχους Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, Σητείας Θεόδωρο Πατεράκη, Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη, Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη, που έθεσαν τα κρίσιμα θέματα της συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος, της ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων , των αρδευτικών δικτύων , της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020 αλλά και των βοσκοτόπων.

Ο κρητικής καταγωγής αναπληρωτής περιέγραψε τους στόχους της νέας ηγεσίας του υπουργείου που όπως είπε, χωρίς να είναι υπεύθυνη για τα λάθη του παρελθόντος, καλείται να διαχειριστεί μια δυσχερή κατάσταση. Ωστόσο ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε στους δημάρχους της Κρήτης ότι με τη συνεργασία των δήμων μπορεί μέσα από στοχευμένες και πρότυπες δράσεις να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα που θα καλυφθούν από άνεργους νέους.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ακόμα ότι η Κρήτη μπορεί να γίνει πρωτοπόρα στη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, όπως επίσης στην προώθηση τυποποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Αναφορικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων  ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε ότι οι γεωτρήσεις και έργα μεγάλων φραγμάτων όπως του Αποσελέμη ανήκουν στο παρελθόν και το μέλλον ανήκει στη κατασκευή μικρών λιμνοδεξαμενών. Δεσμεύτηκε δε για την ορθή χρήση του νερού με την κατασκευή αρδευτικών δικτύων στις περιοχές του Οροπεδίου Λασιθίου της Σητείας και της Μεσαράς .

Στόχος των έργων, όπως ανέφερε στους δημάρχους ο αναπληρωτής, είναι να σταματήσει η διαρροή του πολύτιμου βρόχινου νερού στην θάλασσα που θα διασφαλίσει την επαρκή άρδευση των καλλιεργειών της Κρήτης, ενώ σε αυτήν την κατεύθυνση, θα συνδράμει η Αυτοδιοίκηση με την συνεργασία των αγροτών. Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου Απόστολος Λουλουδάκης.

agronews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ