13.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Μικροί και μεγάλοι σκακιστές από Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική προβάλλουν την Κρήτη σε όλο τον κόσμο μέσω του «Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας»

Ημερομηνία:

Τα «φώτα» της διεθνούς δημοσιότητας «μαγνητίζει» η κορυφαία στην Ελλάδα και γνωστή στο εξωτερικό συνδιοργάνωση του «Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά στην Παλαιόχωρα» που πραγματοποιείται με επιτυχία αυτές τις ημέρες προβάλλοντας ταυτόχρονα την ιστορία, τον πολιτισμό του νησιού αλλά και τον ποιοτικό τουρισμό και τα εκλεκτά προϊόντα-παραδοσιακή κουζίνα της Κρήτης. Το κορυφαίο διεθνές τουρνουά συνδιοργανώνουν για 10η συνεχή χρονιά με επιτυχία στο Πολύκεντρο στη Παλαιόχωρα,  η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Χανίων, ο δήμος Καντάνου-Σελίνου,  η «Σκακιστική Ακαδημία Χανίων» και συμμετέχουν 250 και πλέον σκακιστές από 53 χώρες από Ευρώπη, Αμερική, Ασία , Αφρική.

Τους σκακιστές από όλο τον κόσμο συνάντησε σε επίσκεψη του στη Παλαιόχωρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όπου και έκανε την έναρξη των χθεσινών αγώνων καλωσορίζοντας στο νησί Έλληνες και ξένους σκακιστές. Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του παρουσία του Δημάρχου Κανδάνου-Σελίνου Αντώνη Περράκη, εκπροσώπων της σκακιστικής ομοσπονδίας, Ακαδημίας Χανίων ανέφερε ότι, η Περιφέρεια με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει στη 10η συνδιοργάνωση του  Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά το οποίο όπως είπε, έχει καταστεί κορυφαίο και προβάλλει την περιοχή, τα Χανιά, ευρύτερα την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει τον κορυφαίο θεσμό και έδωσε συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές και ευχήθηκε στους σκακιστές και στους συνοδούς τους καλή διαμονή στο νησί απολαμβάνοντας παράλληλα τις ομορφιές της Κρήτης.

Στον επιτυχημένο θεσμό αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την στήριξη και την επίσκεψη του στο τουρνουά. Ο Δήμαρχος αλλά και ο εκπρόσωπος της σκακιστικής ακαδημίας Χανίων Κώστας Τσαρουχάς αναφέρθηκαν στην επιτυχία των αγώνων στις πολλές συμμετοχές διακεκριμένων σκακιστών από όλο τον κόσμο ενώ τόνισαν ότι τους αγώνες καλύπτουν κορυφαία διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και αναγνωρισμένα portal-site για το σκάκι προβάλλοντας έτσι και το νησί μας.

Σύμφωνα με τους οργανωτές,  «σκακιστές από 5 έως 75 ετών σφίγγουν τα χέρια τους πάνω από τη σκακιέρα και αναμετρώνται με τα μεγαλύτερα ονόματα του σκακιστικού χώρου που συμμετέχουν και φέτος εντυπωσιάζοντας με την παρουσία των τιτλούχων σκακιστών – 42 σε αριθμό ρεκόρ φέτος – από τους οποίους οι 20 φέρουν τον ανώτερο τίτλο του GM (GrandMaster)! Δίπλα στα μεγάλα ονόματα από το διεθνή χώρο και στους δύο Πρωταθλητές Ελλάδας Ανδρών, Χρίστος Μπανίκας και Στέλιος Χαλκιάς, αγωνίζονται σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές των Νεανικών κατηγοριών, αλλά και οι μικροί σκακιστές που έχουν τη δυνατότητα να τους γνωρίσουν από κοντά και να αναμετρηθούν μαζί τους».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ