21.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Μικρο-κάμερες στις στολές των αστυνομικών του Φέργκιουσον

Ημερομηνία:

Την εκταμίευση 263 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ληφθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης των πολιτών μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Φέργκιουσον στο Μιζούρι ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος προτίθεται να συγκροτήσει μια ειδική ομάδα που θα εξετάσει τους τρόπους προκειμένου να βελτιωθεί η σύγχρονη αστυνομική επιτήρηση.

Το ποσό αυτό των 263 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί προκειμένου οι αστυνομικοί να εξοπλιστούν με μικροσκοπικές κάμερες που θα ενσωματώνονται στη στολή τους- θα κρέμονται από το λαιμό ή θα τοποθετούνται στο πουκάμισο της στολής τους ή ακόμα και στα γυαλιά τους – και να διευρυνθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών στην επιβολή του νόμου σε μια απόπειρα να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη σε κοινότητες όπως αυτή του Φέργκιουσον.

Με το ποσό αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μαζί με τις τοπικές αρχές θα χρηματοδοτήσουν ένα πρόγραμμα ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων που θα επιτρέψει τον εξοπλισμό των αστυνομικών με 50.000 ενσωματωμένες κάμερες.
Οι μικροσκοπικές αυτές κάμερες χρησιμοποιούνται ήδη από την αστυνομία σε ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στο Λόρελ, στο Μέριλαντ (ανατολικά). Επίσης χρησιμοποιούνται πιλοτικά στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Τα στιγμιότυπα που καταγράφουν που δεν χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή ερευνών πρέπει να καταστραφούν έπειτα από 90 ημέρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε τα σχέδιά του στους επικεφαλής οργανώσεων προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και σε αξιωματούχους και προέδρους κοινοτήτων με στόχο να συζητήσουν τους τρόπους που το ομοσπονδιακό κράτος θα απαντήσει το ζήτημα του Φέργκιουσον.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ