23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Μικρό καλοκαιράκι πριν τη νέα αλλαγή του καιρού – Νέα πρόγνωση

Ημερομηνία:

Για καλοκαιρινό καιρό έως τα τέλη της εβδομάδας έκανε λόγο η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Ερμιόνη Κατιρτζόγλου στη σημερινή της πρόγνωση.

Από την Πέμπτη μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και τον υδράργυρο έως και τους 34 βαθμούς Κελσίου, ανέμους μέχρι τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο για βροχερά απογεύματα προς τα βόρεια και δυτικά της χώρας.

Από την Κυριακή, ωστόσο, αυξάνονται οι βοριάδες και από Δευτέρα φαίνονται κάποιες οργανωμένες βροχές προς τη βόρεια Ελλάδα.

Κάτι έρχεται τέλη Σεπτέμβρη – Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς θα δείχνουν τα θερμόμετρα σε αρκετές περιοχές της χώρας και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι, με μοναδική παραφωνία κάποιες βροχές προς τα βάρεια και δυτικά το απόγευμα.

Μία νέα διαταραχή, ωστόσο, φαίνεται πως έρχεται από την επόμενη εβδομάδα, με το Φθινόπωρο να επιστρέφει τέλη του Σεπτέμβρη.

Για σήμερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, οι βοριάδες θα εξακολουθούν να φυσούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες. Ηλιοφάνεια θα επικρατεί στις περισσότερες περιοχές, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν προς το απόγευμα στα βόρεια και δυτικά της χώρας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 34 βαθμούς Κελσίου τοπικά.

Στην Αθήνα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30 βαθμούς. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με κάποια πιθανότητα βροχής προς το απόγευμα.

Καλός ο καιρός και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη έρχεται μία μικρή αστάθεια με κάποιες μπόρεις προς τα βόρεια και δυτικά. Η Παρασκευή δεν θα παρουσιάσει κάποια αλλαγή.

Το Φθινόπωρο, ωστόσο, έρχεται ξανά από την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής καιρικά δεδομένα. Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης φαίνεται πως μία διαταραχή πλησιάζει τη χώρα από την Ευρώπη, που θα δώσει βροχές. Πρόσθεσε πως καθώς οι θάλασσες είναι ακόμη ζεστές, αν προκύψε μία νέα κακοκαιρία αυτή θα έχει ένταση.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...