15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μισέλ Σαπέν: Θαρραλέος ο Τσίπρας- Θα εφαρμόσει όλα αυτά που δεν υλοποιήθηκαν επαρκώς στο παρελθόν

Ημερομηνία:

Πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν στα προηγούμενη έτη εξαιτίας του βαθύ αντιλαϊκού τους χαρακτήρα και των αντιδράσεων που δημιουργούσαν αλλά και μεταρρυθμίσεων που δεν προχώρησαν θα εφαρμόσει ο Αλέξης Τσίπρας, λέει ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, και τονίζει ότι αυτό αποδεικνύει θάρρος αφού δεν έχει ευθύνη αυτός για το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί υπεύθυνος ο τωρινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου χαιρετίζω το θάρρος, για όλα αυτά που δεν υλοποιήθηκαν επαρκώς στο παρελθόν». Αυτό αναφέρει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ. Σαπέν επισημαίνει ότι για πρώτη φορά «η συμφωνία βάζει επισήμως πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του χρέους». Και προσθέτει:

«Θα εργασθούμε για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους μέσα από μια αναδιάρθρωση, χωρίς όμως ονομαστική διαγραφή του χρέους, που δεν θα ήταν αποδεκτή από τις ευρωπαϊκές χώρες.»

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, η μεν συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη Δεύτερα «είναι η καλύτερη δυνατή», η δε θέση της Ελλάδας «είναι και παραμένει στο ευρώ».

Σε ό,τι αφορά την «ιδέα Σόιμπλε» περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Σαπέν είναι κατηγορηματικός: «Δεν είχε κανένα απολύτως νόημα. Ή βγαίνουμε, ή μένουμε, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση».

Για το ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος, όπως και η γαλλική κυβέρνηση συνολικά, τονίζει:

«Από την πρώτη μέρα είχα πει, ότι έπρεπε να βρεθεί μια συμφωνία που να σέβεται την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά και το κοινό  μας πλαίσιο. Αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, αυτές ήταν οι δύο αξίες που υπερασπίσθηκε η Γαλλία. Υπήρξαμε ένα είδος συνδετικού κρίκου».

stokokkino.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...