18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Μισαναπηρικές ενέργειες της Τράπεζας Πειραιώς με στόχο την «οικειοθελή αποχώρηση» καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Ημερομηνία:

Τις μισαναπηρικές πρακτικές της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού εξώθησης υπαλλήλων σε «οικειοθελή» αποχώρηση καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες «καταργούν στην πράξη κάθε έννοια εταιρικής υπευθυνότητας, εκθέτουν την Τράπεζα και καταρρακώνουν το κύρος της, παράλληλα εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητά τους».

Σοβαρή καταγγελία για ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζα Πειραιώς, που στρέφονται ευθέως κατά των αναπήρων υπαλλήλων ήρθε στο φως δημοσιότητας από τον Σύλλογο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την στοχοποίηση ανάπηρων συναδέλφων τους που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες «μέσω ενός σχεδίου να​​ μετατεθούν​​ σε καταστήματα​​ που​​ σε αρκετές περιπτώσεις​​ βρίσκονται​​ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και​​ έχει​​ ανακοινωθεί το κλείσιμό​​ τους,​​ ώστε​​ η λύση της «εθελούσιας» εξόδου​​ να​​ φαντάζει ως μονόδρομος».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος κάνει λόγο για εκβιασμό σε παραίτηση πολύτεκνου ατόμου με κινητική βλάβη σε ποσοστό 80%, κατόπιν μετακίνησής του σε κατάστημα της Τράπεζας που δεν διέθετε τουαλέτα στον όροφο στον οποίο ο άνθρωπος είχε κληθεί να εργαστεί. Αντίστοιχη αναφορά υπάρχει για δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία πάσχει από κινητική βλάβη σε ποσοστό 55% και η άλλη από σοβαρό πρόβλημα όρασης, που υποχρεώθηκαν να διανύουν τεράστιες αποστάσεις καθημερινά καθώς ο τόπος εργασίας τους ορίστηκε πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

«Ο Σύλλογός μας θα απευθυνθεί στους αρμόδιους θεσμικούς​​ φορείς, στις αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου οι συγκεκριμένες πρακτικές να​​ ελεγχθούν​​ και σε​​ κοινοβουλευτικό​​ επίπεδο,​​ στους​​ φορείς εκπροσώπησης των ατόμων με​​ αναπηρία​​ για την από​​ κοινού αντιμετώπιση του θέματος, αξιοποιώντας παράλληλα κάθε πρόσφορο νομικό μέσο,​​ προκειμένου να σταματήσουμε στην πράξη​​ τέτοιες​​ απαράδεκτες πρακτικές που​​ όχι μόνο στρέφονται σε βάρος εργαζομένων με ειδικές ανάγκες, αλλά ευρύτερα σε βάρος συναδέλφων μας προκειμένου να υλοποιηθεί​​ με κάθε μέσο​​ ο βάρβαρος​​ και αντεργατικός​​ σχεδιασμός​​ απομείωσης προσωπικού» καταλήγει η ανακοίνωση.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...