14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μιχελογιαννάκης: Δεν θα ψηφίσω πολυνομοσχέδιο με ΕΝΦΙΑ

Ημερομηνία:

Δεν θα ψηφίσει πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τον ΕΝΦΙΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm o βουλευτής, ερωτηθείς σχετικά απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ακόμα ότι «ούτε ο ΕΝΦΙΑ θα περάσει, ούτε άλλη έκτακτη εισφορά».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης πρόσθεσε ότι εξελέγη πρώτος βουλευτής στην Κρήτη με βάση τις δεσμεύσεις για κατάργηση ΕΝΦΙΑ, για το αφορολόγητο και μη επιβολή έκτακτης εισφοράς. Για τον φόρο ακινήτων είπε, ότι «θα τον καταργήσουμε».

Σχολιάζοντας το ότι δεν θα πάει στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο το πολυνομοσχέδιο ανέφερε ότι «επειδή δεν θα περάσει δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει από την Κ.Ο. την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σε 3-4 μέρες από τώρα θα αναγκαστούμε να κλανουμε πράξη την απόφαση του ΣτΕ, διότι αυτά αναδρομικά κρίθηκαν αντισυνταγματικά. Κοστίζουν 2 δισ. ευρώ, ουαί κι αλίμονο αν δεν τα δώσουμε».

Εάν δεν προκύψει συμφωνία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν πάμε σε καμία ρήξη. «Θα παραδώσουμε στο ελληνικό λαό το ερώτημα, όχι ευρώ ή δραχμή, αλλά αν δέχεστε τη συμφωνία ή όχι».

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...