11.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Μιχελογιαννάκης: «Να μην δεχτούμε την ελληνογερμανική συνέλευση στην Κρήτη. Οι Γερμανοί θέλουν να βάλουν χέρι στην ελληνική περιουσία»

Ημερομηνία:

Στο ζήτημα της διεξαγωγής των εργασιών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Κρήτη αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση  βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης σημειώνοντας ότι σημαντικοί λόγοι επιβάλλουν τη μη πραγματοποίησή της στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μοχελογιαννάκης αναφέρει τα εξής:

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούμε την διεξαγωγή της ελληνογερμανικής συνέλευσης στην Κρήτη και οι λόγοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί.

Αρχικά, διότι πρόκειται για έναν θεσμό με μνημονιακό πρόσημο, που ξεκίνησε το 2011 και δεν υπάρχει κανένα άλλο κράτος που να έχει τέτοιου είδους θεσμούς.

Επιπροσθέτως, είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να υπάρχει υφυπουργός στην Γερμανία με χαρτοφυλάκιο για τα ελληνικά θέματα, για να κάνει χαρτογράφηση των ελληνικών φιλέτων, επειδή, δήθεν, ασχολείται με ζητήματα όπως το ενεργειακό, τα απορρίμματα, το προσφυγικό και πλέον και με τη νεολαία.

Είναι φανερό ότι η πολιτική των γερμανών είναι να βάλουν χέρι στην ελληνική περιουσία, καθώς από το μη καταρτισμένο εργατικό δυναμικό απορροφούν εργάτες και από τα υψηλά καταρτισμένα άτομα υφαρπάζουν τους καλύτερους επιστήμονές μας. Άλλος ένας λόγος είναι ότι μέσω του συγκεκριμένου θεσμού αποδυναμώνεται η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, δημιουργώντας ουσιαστικά αποικιακή σχέση με την Ελλάδα.

Είναι τουλάχιστον ντροπή για εμένα, που κατάγομαι από τη Βιάννο, περιοχή που έχει υποστεί Ολοκαύτωμα, να δεχτώ αυτό τον κατάπτυστο θεσμό».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...