16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

ΜΚΟ θα αναλάβει τη διαχείριση φιλοξενίας των προσφύγων στα Χανιά; Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Ημερομηνία:

“Υπάρχει μία ιδιομορφία στα Χανιά. Δεν έχουμε κάποιο φορέα έτοιμο να στηρίξει τη δράση αυτή τη στιγμή. Αν τη δράση την αναλάβει ο Δήμος, ο δήμος δε μπορεί να το διαχειριστεί. Ένα τέτοιο θέμα θέλει ευελιξία”

Aυτό δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σχετικά με τις αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων ότι τη διαχείριση της φιλοξενίας των προσφύγων θα αναλάβει Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Ηράκλειο αποφασίστηκε ότι ο φορέας διαχείρισης για τη φιλοξενία των 2.000 προσφύγων στο νησί θα είναι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Αυτή, θα συντονίσει τις ενέργειες με τις αναπτυξιακές των υπόλοιπων περιοχών του νησιού. Όμως στα Χανιά δεν υπάρχει Αναπτυξιακή.

Έτσι πλέον, είναι αρκετά πιθανό, εφόσον δε βρεθεί κάποιος φορέας του δήμου που θα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί ένα τέτοιο θέμα, την ευθύνηγια τη διαχείριση να την αναλάβει κάποια ΜΚΟ.

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής για το προσφυγικό της ΠΕΔ Κρήτης οπού αποφασίστηκε ότι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου θα είναι ο φορέας διαχείρισης, που θα αναλάβει την φιλοξενία των 2.000 προσφύγων στο νησί και κατ΄ επέκταση θα διαχειρίζεται τα κονδύλια. Η αναπτυξιακή Ηρακλείου θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις Αναπτυξιακές των υπόλοιπων δήμων του νομού για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων με εξαίρεση το δήμο Χανίων που δεν έχει Αναπτυξιακή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων “Στα Χανιά δεν υπάρχει αναπτυξιακή. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί κάποιος φορέας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα. Ο κ.Βάμβουκας τόνισε ότι θα πρέπει αν είναι κάποιος φορέας του Δήμου που δεν είναι πολλοί, ή κάποια ΜΚΟ.

Να σημειώσουμε ότι την αντίδρασή τους σε μία τέτοια εξέλιξη εξέφρασαν στο σύνολό τους όλες οι δημοτικές παράταξεις τονίζοντας την έκπληξή τους για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό και επισημαίνοντας ότι το να αναλάβει μία ΜΚΟ τη διαχείριση ενός τέτοιου ζητήματος θα πρέπει να είναι τελευταία λύση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΣΥ: «Δύο παράλληλα συστήματα» οδηγούν στην «απόλυτη ιδιωτικοποίηση» της Υγείας

Διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ σε ιδιώτες γιατρούς άνοιξε η...

Νέα σχολική χρονιά με «μαθητικό point system» και ο λογαριασμός… στους γονείς

Με ένα διευρυμένο πλαίσιο αλλαγών στο νέο ποινολόγιο των...

Ντόναλντ Τραμπ: Επαινεί την επιδρομή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – «Ήταν ωραίο να το βλέπεις»

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε...

Γιατί οι επενδυτές έριξαν $2,5 δισ. στις start-ups κρυπτονομισμάτων το τελευταίο τρίμηνο

Της Victoria Chynoweth "Μέρες αφθονίας" για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων και...