16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μνημόνια και δακρυγόνα πάνε μαζί

Ημερομηνία:

Όλα έγιναν κατά το μνημονιακό τελετουργικό: Ο νέος γύρος δρακόντειων μέτρων λιτότητας ψηφίστηκε άρον-άρον το Σαββατοκύριακο, οι κόκκινες γραμμές έγιναν αόρατες οι τροπολογίες ήρθαν την τελευταία στιγμή και η προπαγάνδα επιχείρησε να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα.

Την ώρα που μέσα στη Βουλή αποφασιζόταν η διαιώνιση του μνημονιακού τέλματος, στο Σύνταγμα τα ΜΑΤ έκαναν επίδειξη βαρβαρότητας. Με ευθείες βολές δακρυγόνων και χτυπήματα με γκλομπς διέλυσαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στέλνοντας μάλιστα στο νοσοκομείο συντρόφους και συντρόφισσες της ΛΑΕ και της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η λιτότητα πάει χέρι-χέρι με την καταστολή.

Ακούγονται υποκριτικές οι εκ των υστέρων καταγγελίες και ανακοινώσεις του κόμματος και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση τους ισχύει το «βαράτε τους και ας κλαίμε» γοερά γιατί άλλοι δακρύζουν από τα χημικά και τα δακρυγόνα.

Ότι και να κάνουν θα βρισκόμαστε μπροστά τους. Με αταλάντευτη προσήλωσή στον αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής-μνημονιακής πολιτικής, κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ. ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ. ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Νίκος Τζάρας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ