15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μοίρασαν μάσκες με διαφάνεια σε σχολεία του Δήμου Χανίων για τις ανάγκες μαθητών με επικοινωνιακές δυσκολίες

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας,  Αντώνη Βαρδάκη, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, επίσκεψη σε σχολεία του Δήμου Χανίων, όπου μοίρασαν μάσκες προσώπου ειδικής κατασκευής με διαφάνεια, που διευκολύνουν την επικοινωνία καθηγητών και μαθητών, ενώ παράλληλα προστατεύουν από την διασπορά της πανδημίας.

Οι ειδικά σχεδιασμένες μάσκες, οι οποίες διαθέτουν ειδικό αντιθαμβωτικό φιλμ, σκοπό έχουν να καλύψουν ανάγκες μαθητών με επικοινωνιακές δυσκολίες. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στα παρακάτω σχολεία:

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας
  • 17ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
  • 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου
  • 2ο Γυμνάσιο Χανίων
  • 3ο Γυμνάσιο Χανίων
  • 4ο Λύκειο Αμπεριάς
  • ΕΠ.ΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου

Ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε πως:

“Μετά από αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων με μητρική γλώσσα την ελληνική, μέσω του εκπροσώπου τους στα Χανιά, Σωκράτη Αντωνίου για προμήθεια μασκών με διαφάνεια, ο Δήμος Χανίων ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στην αγορά τους. Οι μάσκες διατέθηκαν σε εκπαιδευτικούς και παιδιά των σχολείων μας, έτσι ώστε μαθητές με επικοινωνιακές δυσκολίες να μπορούν να συμμετέχουν στην παράδοση του μαθήματος”.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χανίων τόνισε πως: “Είναι σημαντικό για εμάς να ξέρουμε ότι όλοι οι μαθητές έχουν ίσες ευκαιρίες στο δικαίωμα της εκπαίδευσης και είναι υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα και στους μαθητές αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ