17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Μονάδες Χρόνιων Παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και η απειλή τους με λουκέτο

Ημερομηνία:

Κοινή ανακοίνωση του Γιώργου Σταθάκη, υπεύθυνου τομέα ανάπτυξης και Ανδρέα Ξανθού, υπεύθυνου τομέα υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις Μονάδες Χρόνιων Παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και την απειλή τους με λουκέτοΟι Μονάδες Χρόνιων Παθήσεων μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα απειλούνται με κλείσιμο αν δεν θεσμοθετηθεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους από τον αρμόδιο φορέα που είναι το Υπουργείο Υγείας. Η έλλειψη του θεσμοθετημένου πλαισίου λειτουργίας των μονάδων χρόνιων παθήσεων που να τους αναγνωρίζει και ως παρόχους δευτεροβάθμιας περίθαλψης, καθιστά ανέφικτη την ανανέωση των συμβάσεων τους με τον  ΕΟΠΠΥ οι οποίες και λήγουν στις 30 Ιουνίου 2013.

Με την υπ’αρ. 8797/22.03.2013 ερώτηση που υπέβαλαν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  Σταθάκης Γιώργος και Ξανθός Ανδρέας στους αρμόδιους Υπουργούς ζητούν να μάθουν το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την έγκαιρη αντιμετώπιση  των συγκεκριμένων προβλημάτων που έχουν οι μονάδες χρόνιων παθήσεων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, που είναι η κατάρρευση του συγκεκριμένου θεσμού με εκατοντάδες ασθενείς να βρίσκονται στο δρόμο.

Στη σημερινή φάση της ακραίας φτωχοποίησης, πρέπει κατά προτεραιότητα να στηριχθούν  όλες οι δομές κοινωνικής φροντίδας, ιδιαίτερα όσες αφορούν τις πλέον αδύναμες και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι χρονίως πάσχοντες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ