14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Μονή Πετράκη: Επίθεση ιερέα με βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες – Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο

Ημερομηνία:

Σκηνές που δεν προσήκουν σε καμία περίπτωση στην πνευματικότητα της Εκκλησίας εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ιερέας που επρόκειτο να αποσχηματιστεί επιτέθηκε με βιτριόλι που είχε σε μπουκαλάκι μαζί του στους επτά μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες ΚηφισιάςΓλυφάδαςΔρυϊνουπόλεωςΑρτηςΚασσανδρείας Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έχει συλληφθεί.

Οι ιεράρχες που δέχθηκαν την επίθεση με το καυστικό υγρό μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσο κίνδυνο να χάσει το ένα του μάτι διατρέχει ο μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος. Οι γιατροί στο «Λαϊκό» κάνουν πλύσεις στο μάτι του, και ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς θα διακομισθεί στην οφθαλομολογική κλινική του Γεννηματάς όπου θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Σοβαρά εγκαύματα φέρουν και οι μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση με το καυστικό υγρό επλήγησαν και δύο κληρικοί των συνοδικών δικαστηρίων, καθώς και ένας φρουρός μέσα στη Μονή Πετράκη που έσπευσε να συλλάβει τον δράστη.

Αυτός είναι ο δράστης

Τελικά μια πεζή περιπολία της ΕΛΑΣ που βρισκόταν τυχαία στην περιοχή, κατάφερε να συλλάβει τον δράστη, ο οποίος είναι 37χρονος ιερέας, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς ήταν: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν».

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που έσπευσε στο σημείο, δήλωσε ότι «δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός, αποφύγαμε τα χειρότερα». «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...