22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μοριακά τεστ με 24 ευρώ για τους δημότες του πέτυχε ο Δήμος Χαλανδρίου

Ημερομηνία:

Έναντι 24 ευρώ σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο του Χαλανδρίου θα μπορούν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να πραγματοποιούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης κοροναϊού. Ο Δήμος Χαλανδρίου το πέτυχε αυτό υποβάλλοντας επί της ουσίας μια «διαγωνιστική διαδικασία» στα διαγνωστικά κέντρα. Αυτό σημαίνει αυτοδιοίκηση. Να αυτορυθμίζονται τοπικά ζητήματα προς όφελος των πολιτών

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει ότι μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής, για απομείωση του κόστους διεξαγωγής των μοριακών τεστ (PCR), λόγω της σοβαρής επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, εξασφαλίστηκε για τη σχολική κοινότητα του Χαλανδρίου όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς τους), τιμή 24 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ.

Με την επιστολή του σε έξι διαγνωστικά κέντρα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος επεσήμανε τη δυσχερή καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας, λόγω της συνέχισης της πανδημικής κρίσης και των αυξημένων αναγκών διάγνωσης και ιχνηλάτησης της Covid -19 και ζήτησε να γίνει μια προσφορά για χαμηλότερη τιμή.

Σημειώνεται ότι όλα τα διαγνωστικά κέντρα πρόσφεραν τιμή σημαντικά χαμηλότερη από το πλαφόν των 47 ευρώ, με την πιο χαμηλή να είναι στα 24 ευρώ. Κατόπιν της θετικής απόκρισης του συγκεκριμένου διαγνωστικού κέντρου, ενημερώθηκαν οι δ/νσεις των σχολείων της πόλης.

Σίμος Ρούσσος: Θετικό μήνυμα η διάθεση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης

«Ευχαριστώ όλα τα διαγνωστικά κέντρα που απάντησαν στην επιστολή μου και στο αίτημα να λάβουν υπόψη τις εξαιρετικές πιέσεις που δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός, λόγω των αυξημένων αναγκών για μοριακά τεστ. Πολύ περισσότερο βέβαια, ευχαριστώ, το διαγνωστικό κέντρο εκείνο που πρόσφερε για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους, την τιμή των 24 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η διάθεση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης είναι ένα θετικό και ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Αφού υπήρχε αυτή η δυνατότητα, να επιτευχθούν δηλαδή χαμηλότερες τιμές και σύμφωνα πάντα με τον τρόπο που λειτουργεί μια ελεύθερη οικονομία, για ποιο λόγο υπήρξε τόσο καθυστέρηση εκ μέρους των αυτοδιοικητικών φορέων και δεν έδρασαν νωρίτερα; Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε οποιαδήποτε εξοικονόμηση είναι δεδομένα σημαντική. Κατά τα άλλα, κάλλιο αργά παρά ποτέ και αξίζει ένα μπράβο η Δημοτική Αρχή για τις ενέργειες που έκανε.

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...