19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μουντιάλ: Αντεπίθεση στους Γερμανούς ποδοσφαιριστές – Οπαδοί του Κατάρ κρατούν φωτογραφίες του Μεσούτ Οζίλ

Ημερομηνία:

Οι οπαδοί του Κατάρ φαίνεται πως δεν πήραν καλά τη διαμαρτυρία της Γερμανίας στο Μουντιάλ 2022 κατά την οποία φωτογραφήθηκαν με κλειστά στόματα, με αφορμή την απαγόρευση να φορέσουν το περιβραχιόνιο με λογότυπο του One Love.

Οι οπαδοί του Κατάρ εκμεταλλεύτηκαν τον δεύτερο αγώνα της Γερμανίας στο τουρνουά ως την ιδανική ευκαιρία για να δείξουν την ενόχλησή τους και χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία του παίκτη Μεσούτ Οζίλ. Πολλοί φωτογραφήθηκαν κρατώντας τη φωτογραφία του παίκτη τουρκικής καταγωγής, καλύπτοντας ταυτόχρονα το στόμα τους.

Η συμπεριφορά της Γερμανίας προς τον Οζίλ επικρίθηκε ευρέως κατά την ταπεινωτική αποχώρησή της από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2018, μετά την οποία ο Οζίλ αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο.

Ο Οζίλ κατηγορήθηκε για τις κακές τους εμφανίσεις και πολλοί δήλωσαν ότι τον έκαναν αποδιοπομπαίο τράγο αφού έπεσε θύμα ρατσιστικής κακοποίησης. Ο προπονητής της ομάδας της Γερμανίας Όλιβερ Μπίρχοφ και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ράινχαρντ Γκρίντελ είχαν κάνει κάποια ανεπιθύμητα σχόλια κατά του Οζίλ εκείνη την εποχή.

«Είμαι Γερμανός όταν κερδίζουμε, αλλά είμαι μετανάστης όταν χάνουμε», είχε πει ο Οζίλ τότε. Ο Οζίλ συγκαταλέγεται στους πιο πολυβραβευμένους ποδοσφαιριστές της Γερμανίας και έπαιξε συνολικά σε 93 αγώνες για την εθνική ομάδα στους οποίους σημείωσε 23 γκολ.

Οι ντόπιοι του Κατάρ καυτηρίσαν τα διπλά μέτρα και σταθμά από τη διαμαρτυρία, υπενθυμίζοντας τα σχόλια του Οζίλ για τη μεταχείρισή του από την ομάδα της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...