21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μουντιάλ 2022: «Είναι fake οπαδοί, όλοι είναι Ινδοί» – Πληρώνουν ανθρώπους για να παριστάνουν τους οπαδούς

Ημερομηνία:

Από τους fake πληρωμένους οπαδούς στα social media περάσαμε πλέον και στους fake οπαδούς στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου;

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να ξεκινά σήμερα στο Κατάρ, οι διοργανωτές του θεσμού, εκτός από το άγχος και την αγωνία, πρέπει να διαχειριστούν και τις «κακές γλώσσες».

Κι αυτό γιατί εκτός από τις πολλές άλλες κατηγορίες που ρίχνουν τη βαριά σκιά τους στην φετινή διοργάνωση, κατηγορούνται επίσης ότι πληρώνουν ανθρώπους για να παριστάνουν τους οπαδούς.

Τη διαπίστωση αυτή έκαναν «έμπειροι» χρήστες του TikTok αλλά και του twitter, οι οποίοι παρατήρησαν πως χιλιάδες από τους οπαδούς Βραζιλίας, Αργεντινής, Αγγλίας, Ισπανίας και Γερμανίας που φαίνεται να πανηγυρίζουν σε πολλά βίντεο που κυκλοφόρησαν από τον λογαριασμό με το όνομα «Qatar Living», είναι …ίδιοι! Δηλαδή, οπαδοί fake και άρα… «πληρωμένοι».

Μάλιστα, κρατάνε και παρεμφερή πανό οπως “Germany fans Qatar” και “England fans Qatar” ενώ χορεύουν Ινδικούς χορούς.

"google ad"

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αρκετοί από αυτούς είναι οι ίδιοι ανθρωποι με τους εργάτες που χρειάστηκαν για να στηθούν οι υποδομές για τη διοργάνωση.

Γενικότερα, κυκλοφορούν εδώ και καιρό ισχυρισμοί ότι το Κατάρ πλήρωσε ντόπιους για να εμφανιστούν ως «fake οπαδοί» διαφόρων ομάδων.

Ως προς αυτούς τους ισχυρισμούς στον αντίποδα βρίσκεται ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά όσα ακούγονται και χαρακτηρίζει τις δηλώσεις «ξεκάθαρα ρατσιστικές»…

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο φαίνονται μεγάλες ομάδες ανδρών -κυρίως ινδικής καταγωγής- να φορούν φανέλες και να κρατούν πανό που γράφουν «England fans Qatar» ή «Germany fans Qatar».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...