15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Μουσεία με ελεύθερη είσοδο και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά

Ημερομηνία:

Ξεκινησαν χθες  Δευτέρα 14 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, με αφορμή την συμμετοχή του – για τρίτη συνεχή χρονιά – στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ), θέτοντας ταυτόχρονα υποψηφιότητα για τον τίτλο της «Πόλης 12 Αστέρων».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας ξεκινάει στα Χανιά με τη δράση «Ζούμε στην Ευρώπη… Εξερευνούμε την Ευρώπη!» η οποία θα λάβει χώρα στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγ. Ιωάννη (Ώρα 10.30 πμ) και στο πλαίσιο της οποίας μαθητές δημοτικών σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν – μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες – για τα ευρωπαϊκά κράτη, την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους, να ενημερωθούν για βασικές πτυχές της ζωής στην Ευρώπη και να γνωρίσουν την κοινή ιστορία και ανάπτυξη της Ευρώπης.

«Ανοιχτές Ημέρες στα Μουσεία των Χανίων»

Επίσης, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ξεκινά και η δράση «Ανοιχτές Ημέρες στα Μουσεία των Χανίων» στο πλαίσιο της οποίας ένα Μουσείο κάθε ημέρα, θα προσφέρει ελεύθερη είσοδο στο ευρύ κοινό προκειμένου να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει και να ανακαλύψει την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και δημιουργία. Πρώτο μουσείο, είναι το Δημοτικό Μουσείο Σχολικής Ζωής που βρίσκεται στην περιοχή των Νεροκούρου (ώρες επίσκεψης 10.00-14.00) ενώ την Τρίτη 15 Οκτωβρίου σειρά παίρνει το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής Χανίων (ώρες επίσκεψης 10.00-12.00)

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, με θέμα «Χανιά, πόλη της Ευρώπης», με στόχο την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης της πόλης των Χανίων. Στο πλαίσιο του φωτογραφικού διαγωνισμού θα επιλεγούν οι 30 καλύτερες, σχετικές με το θέμα, φωτογραφίες ενώ ο νικητής θα λάβει δώρο μια φωτογραφική μηχανή (Ημερομηνία λήξης υποβολής συμμετοχών: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013). Περισσότερες πληροφορίες και όροι συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ