21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Μουσικό αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο αύριο στο Πνευματικό Κέντρο

Ημερομηνία:

Μουσικό αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο διοργανώνει σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 9:30 μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΔΙΑΠΑΣΩΝ.

Τα τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη θα ερμηνεύσουν οι Βασίλης Λέκκας, Τάσος Ψαλλιδάκης, Λαμπρινή Παπαδημητρίου και Πέλα Τσιαχρή.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Γιώργο Σαλτάρη, που διευθύνει και την ορχήστρα, η οποία συγκροτείται από τους:

Βασίλη Παυλίδη, μπουζούκι

Έλενα Ορμυλιώτη, βιολί

Μανώλη Χατζογιαννάκη, κιθάρα

Δημήτρη Τσούρτο, κοντραμπάσο

Άννα Διγαλάκη, ακκορντεόν

Ηλία Κοντούδη, τύμπανα

Γιώργο Σαλτάρη, πιάνο

Την εκδήλωση προλογίζει ο Δημήτρης Νικολακάκης

Γενική είσοδος: 10e

Μαθητικό, φοιτητικό: 8e

Προπώληση: Studio La-Si-Do (Κριάρη 23, Χανιά)

"google ad"

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ  ΞΑΡΧΑΚΟΣ

Ο Σταύρος Ξαρχάκος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Η καταγωγή του είναι από τη Βάθεια Λακωνίας. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι και στο Julliard School of Music της Νέας Υόρκης.

Έχει γράψει τραγούδια σε περισσότερους από 42 δίσκους, μουσική για 21 ταινίες και 15 τηλεοπτικές παραγωγές. Ακόμα, έχει συνθέσει μουσική για αρχαία τραγωδία, δράματα και διεθνή μπαλέτα.
Έχει βραβευτεί κατ επανάληψη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1994 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Adelphi της Νέας Υόρκης.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία είναι η μουσική που έγραψε το 1963 για την κινηματογραφική ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Κόκκινα Φανάρια». Τα τραγούδια «Άπονη ζωή», «Φτωχολογιά» και το «Παράπονο» έγιναν μεγάλες επιτυχίες και ήταν τα πρώτα τραγούδια που έγραψε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Με ίδιο τίτλο κυκλοφορεί και ο πρώτος του μεγάλος δίσκος που πλουτίζεται με τις επιτυχίες «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή», «Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι» όλα σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Ακολούθησαν εκατοντάδες άλλες σπουδαίες επιτυχίες που ερμήνευσαν καταξιωμένοι τραγουδιστές και ηθοποιοί όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Τζένη Καρέζη, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η  Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Κούρκουλος, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γιάννης Πάριος και πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...