20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μουσικό εργαστήριο LocalSoundscapes, για μουσικούς και λάτρεις της μουσικής – Θέατρο Δ. Βλησίδη: 28, 29, 30 Ιουλίου

Ημερομηνία:

Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2021 τα Χανιά υποδέχονται τον Πολιτισμό. 15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Τα Χανιά τους επόμενους μήνες θα κατακλυστούν από θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο, εικαστικά, λογοτεχνία, νέα μέσα-ψηφιακές τέχνες, παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το ΚΑΜ ως την Πλατεία της Σπλάντζιας, από το Φρούριο Φιρκά μέχρι τον Δημοτικό Κήπο, από το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Ρωσικό Στρατώνα κ.ά., ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν ξεχωριστές  καλλιτεχνικές δράσεις.

Μουσικό εργαστήριο LocalSoundscapes, του Χρήστου Καλκάνη
Α’ φάση: Τετάρτη 28-Πέμπτη 29- Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ο συνθέτης, ερμηνευτής και παιδαγωγός Χρήστος Καλκάνης θα παραδώσει ένα εργαστήρι αφιερωμένο στη σχέση μας με τον ήχο και ειδικά με τον ήχο των Χανίων.

Προσκαλούμε 10 κατοίκους των Χανίων, 5 μουσικούς ανεξαρτήτως ηλικίας και 5 λάτρεις της μουσικής της ηλικιακής ομάδας 65+ να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν μαζί τη βάση της μουσικής παράστασης LocalSoundscapes που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο 2021 στη Δημοτική Αγορά των Χανίων, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ανοιχτά Πανιά 2021.

Η εκπαιδευτική δράση χωρίζεται σε 2 μέρη:

Α’ φάση:

Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Ιουλίου

17.00-21.00

και Β’ φάση:

Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Αυγούστου

17:00-21:00

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει βιωματικά παιχνίδια για την εξάσκηση της ακοής και της προσοχής μας στους ήχους του περιβάλλοντος και εκμάθηση των εργαλείων ηχογράφησης. Στο μήνα που θα ακολουθήσει, οι συμμετέχοντες θα ηχογραφήσουν μέρη και στιγμές που θα αντικατοπτρίζουν για αυτούς τόσο χαρακτηριστικούς ήχους των Χανίων όσο και προσωπικές τους ηχητικές διαδρομές.

Στη δεύτερη φάση θα γίνει η σύνθεση των ηχοτοπίων, αυτοσχεδιασμοί και επεξεργασία του υλικού μέσω προγράμματος σύνθεσης.

"google ad"

Μετέπειτα τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν τη βάση των συνθέσεων που θα παρουσιάσει ο μουσικός στη μουσική παράστασή του.

Δηλώστε συμμετοχή στο εργαστήριο εδώ: https://form.jotform.com/212043135409041

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν και τις δύο φάσεις του εργαστηρίου.

Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου:

Θέατρο Δ.Βλησίδη και εξωτερικοί χώροι της πόλης.

*Το εργαστήριο θα ξεκινάει από το Θέατρο Βλησίδη, ενώ μέρος των συναντήσεων θα διεξάγεται και σε εξωτερικούς χώρους της πόλης σε συνεννόηση ανάμεσα στον εκπαιδευτή και στους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ