25.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων: Δεύτερη μέρα / 13 Οκτωβρίου με τον Νίκος Κυπουργό

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Κυπουργός γεννήθηκε στην Aθήνα το 1952. Σπούδασε Θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονες τεχνικές με τον Γιάννη A. Παπαϊωάννου και παράλληλα Nομικά και Πολιτικές Eπιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Aθήνας. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Παρίσι (1979-83) με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση, στο Kονσερβατουάρ, καθώς και δίπλα στους Μαξ Ντόιτς, Iάννη Ξενάκη, κ.α. Mελέτησε επίσης Eθνομουσικολογία και Mουσική Παιδαγωγική.

Έχει ασχοληθεί με το μουσικό θέατρο (όπερα, μουσική κωμωδία, μιούζικαλ), έχει γράψει έργα για ορχήστρα, για χορωδία, μουσική για χορό, τραγούδια.

Παράλληλα έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις (από το αρχαίο δράμα ως το σύγχρονο ρεπερτόριο) καθώς και για 65 ταινίες, ελληνικές και ξένες.

Για τη μουσική του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία στην Eλλάδα και στο εξωτερικό.

Για την πλήρη εργογραφία και δισκογραφία του: www.nikoskypourgos.com

Ο Νίκος Κυπουργός θα διευθύνει κουαρτέτο, ερμηνευτές και χορωδία για να παίξουν και να τραγουδήσουν επιλεγμένα κομμάτια από το έργο του. Το κουαρτέτο αποτελείται από την Δέσποινα Βαϊγκούση (βιολοντσέλο), τον Σπύρο Βαϊγκούση (πιάνο), τον Λευτέρη Βαϊγκούση (βιολί) και τον Νίκο Λάππα (πνευστά). Τραγουδούν η Ελίτα Κουνάδη, η Αλεξία Κατσανεβάκη, ο Άκης Πιτσάνης και το χορωδιακό σχήμα Καντιλένα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση.​ Θα παρουσιάσει, επίσης, σύντομο εργαστήριο για την Κινηματογραφική Μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.chaniamusicfestival.com/nikos-kypourgos

Εισιτήρια: https://www.fraternalairpro.com/event-details-registration/

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη ανοίγει τον δρόμο για το χειμερινό τουρισμό

Η Κρήτη, ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας, βάζει για...