15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Μούφα η είδηση με τον «ναζιστικό χαιρετισμό»: Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Σε φωτογραφία που συνοδεύει ανακοίνωση της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή», ο πρόεδρος των παραολυμπιονικών, Σίμος Παλτσανιτίδης, φαίνεται να χαιρετάει ναζιστικά δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη κατά τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Ακολούθησαν άρθρα που θεώρησαν τον τύπο του χαιρετισμού δεδομένο.

Είδαμε την είδηση στα tanea.griefimerida.grtovima.grleft.gr. Αληθεύει;

ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον κ. Παλτσανιτίδη, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε σε καμιά περίπτωση ναζιστικός χαιρετισμός. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Δεν είχα, δεν έχω, ούτε θα έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή, και ευρύτερα με την ακροδεξιά ή την ακροαριστερά. Αποδοκιμάζω τη Χρυσή Αυγή, τα συνθήματά της και τον τρόπο με τον οποίο αυτή κινείται. Από το 1979 έως το 2011, ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του το 2009. Το 2012 μου ζητήθηκε να δραστηριοποιηθώ στις γραμματείες αθλητισμού και αναπηρίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και έκανα. Ήμουν επίσης μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Παραιτήθηκα στις 1/7/2016 λόγω διαφωνιών με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, και έκτοτε είμαι ανεξάρτητος κομματικά».

Καταρχάς, να σημειωθεί ότι ακόμα και στην ανακοίνωση της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή», πουθενά δεν γίνεται λόγος για ναζιστικό χαιρετισμό.

Όσον αφορά το περιστατικό, αυτό έχει καταγραφεί από δυο βίντεο και ισάριθμες γωνίες.

Η πρώτη λήψη βρίσκεται στο 3:43:06:

 

Η δεύτερη λήψη βρίσκεται στο 31:10:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1897&v=QLJ8TtAgPKM

Τα στιγμιότυπα είναι τα εξής:

  

   

"google ad"

Βλέπουμε ότι πρώτα χαιρετάει ο Μίκης Θεοδωράκης, και έπειτα ακολουθεί το παράδειγμά του ο Σίμος Παλτσανιτίδης, πρώτα χαιρετώντας και με τα δυο χέρια, μετά κατεβάζοντας το αριστερό και κρατώντας για μια στιγμή το δεξί προτεταμένο (ο «ναζιστικός χαιρετισμός» του στιγμιοτύπου), έπειτα με τον αντίχειρα υψωμένο, και τέλος με το σήμα της νίκης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, από πουθενά δεν τεκμηριώνεται ο ισχυρισμός ότι ο παραολυμπιονίκης χαιρετάει ναζιστικά.

Ο κ. Σίμος Πλατσανιτίης είναι:

– Πρόεδρος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ με αναπηρία, από το 2001 έως το 2004 και από το 2006 μέχρι και σήμερα.
– Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης, από τον Φεβρουάριο του 2007 έως το 2009, που απαριθμεί 1.200 εγγεγραμμένα μέλη και συνολικά 6.500 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
– Ιδρυτής και Πρόεδρος του ιδρύματος «Γεώργιος Παλτσανιτίδης – Ανθρώπινη Φύση» με σκοπό τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
– Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος των απαντοχών Ολυμπιαδιτών Ολύμπου μέχρι (2006).
– Παραγωγός και παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΤ3 στην συχνότητα 95,8 fm ή στους 1179 στα μεσαία κύματα για πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά γεγονότα της πόλης καθώς και προβολή των Ανθρώπων με Αναπηρία.(2005 έως 2007).
– Σύμβουλος του εκάστοτε Υφυπουργού αθλητισμού, λόγω ολυμπιακού μεταλλείου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού.
– Πρόεδρος του Α.Σ. ¨Θερμαϊκός¨ Αθλητών με Αναπηρία (από Ιούνιο 2007 έως το 2008) και σήμερα γενικός γραμματέας.
– Μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004, από το 2001 έως 2004, αρμόδια για την οργάνωση επικοινωνία και προβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.
– Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Σταδίου «ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ» Θεσσαλονίκης από το 2002-2004.
– Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ε.Ο.Κ.Α. και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) το 2006.
– Ιδρυτικό μέλος του αθλητικού συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος 94 για αθλητές με αναπηρία και γενικός γραμματέας, μέχρι το 1998.
– Μέλος του Πανχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Χίου από το 2012.
– Ιδρυτικό μέλος του Ποντιακού συλλόγου Χίου από 2014.
– Μέλος της επιτροπής του Δημοτικού κολυμβητηρίου Χίου από τον Νοέμβριο 2014.

– Το 2001 η βουλή των Ελλήνων του απονέμει το χρυσό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.

– Το 2003 η «ΑΘΗΝΑ 2004″ του απονέμει τον τίτλο του «πρεσβευτή εθελοντισμού».

– Το 2003 βραβεύτηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης με το βραβείο “Μέγας Αλέξανδρος” ως Κορυφαίος Αθλητής με αναπηρία της χρονιάς μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της Θεσσαλονίκης.

– Το 2004 για δεύτερη φορά του απονέμεται το αργυρό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.

– Το 2007, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου Θεσσαλονίκης δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολείου το όνομά του.

– Το 2008, μετά από απόφαση το Δ.Σ. του Δήμου ΟΛΥΜΠΟΥ το γήπεδο Ολυμπιάδας Λάρισας ονομάζεται γήπεδο «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗ».

– Τον Ιούνιο του 2009, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.

– Εχει έντονη πολιτική και κομματική δραστηριότητα στον Σοσιαλιστικό χώρο από το 1979 μέχρι σήμερα

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

– Υπήρξε επί σειρά ετών, αρχηγός της Ομάδας Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο “Μέγας Αλέξανδρος 94”

– Την αγωνιστική περίοδο 1995 – 96, Πρωταθλητής Ελλάδας.

– Από το 1986 ως το 2010 συμμετέχει ανελλιπώς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία, κατακτώντας πάντοτε τη πρώτη (1η) θέση στο αγώνισμα της δισκοβολίας.

– Το 1990 έλαβε μέρος στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, στο Assen της Ολλανδίας, και το 1996 στην Λουμπλιάνα Σλοβενίας.

– Το 1991, στη γιορτή του Ιωβηλαίου για τα 100 χρόνια του μπάσκετ, υπήρξε μέλος της Μεικτής Ευρωπαϊκής Ομάδας Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, στον αγώνα επίδειξης στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία 18.000 θεατών.

– Είναι ένας από τους δύο αθλητές που διένυσαν την απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη (520 χιλιόμετρα σε 4 μέρες) με αναπηρικό αμαξίδιο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 1997, καταλαμβάνοντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Guinness. Σημειώνεται δε ότι η πατρότητα της ιδέας για την πραγματοποίηση του υπερμαραθωνίου με αναπηρικό αμαξίδιο, υπήρξε δική του.

– Το 1997 συμμετείχε στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης όπου τερμάτισε στην εικοστή (20η) θέση.

– Το 1999 στο Παγκόσμιο μίτιγκ της Νέας Ζηλανδίας, κατέκτησε τη τέταρτη (4η) θέση στη Δισκοβολία.

– Το 2000 στη Παραολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 29 Οκτωβρίου στο Sidney κατέκτησε τη τρίτη (3η) θέση, χάλκινο μετάλλιο στη Δισκοβολία με νέο Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ 30,80 μ.

– Το 2002 κατέκτησε την τέταρτη (4η) θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Lilee της Γαλλίας.

– To 2003 κατέκτησε την δεύτερη (2η) θέση, αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο ΑSSEN της Ολλανδίας με νέο Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ 32,43 μ.

– Το 2004 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 κατέκτησε την Πέμπτη θέση (5η) με επίδοση 30,54 μ. στην δισκοβολία.

– Το 2005 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ελσίγκι, κατέκτησε την (3η) θέση, χάλκινο μετάλλιο.

– Το 2006 τον Σεπτέμβρη στο Αssen της Ολλανδίας πήρε την τέταρτη (4η) θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σίμος Παλτσανιτίδης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1963 και μεγάλωσε στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας. Από το 1985 ζούσε στη Θεσσαλονίκη. «Είμαι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, με ξέρουν οι φίλοι μου, ξέρουν εάν είμαι χρυσαυγίτης, εάν είμαι φασιστάκι όπως λέει ο Βερναρδάκης» αναφέρει. Πολιτικά ανήκε στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2009. «Το 2009 δεν πήγα να ζητήσω να μπω σε εκλόγιμη θέση, να πιάσω τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Καστανίδη και να μπω σε εκλόγιμη θέση. Θα μπορούσα να το κάνω, όμως δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου. Άλλοι πήγαν. Πώς έγινε ευρωβουλευτής για παράδειγμα ο Αρσένης;» υπογραμμίζει. Ένα χρόνο μετά, στις περιφερειακές εκλογές του 2010 κατέβηκε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη. «Από το ΠΑΣΟΚ έφυγα το 2011, ένα μήνα πριν να παραδώσει ο Παπανδρέου την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο». Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2012, βλέποντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είδα ότι με εξέφραζε, θεώρησα ότι πρέπει να γραφτώ και ήμουν και μέλος της Ν.Ε. Χίου».

Από τα 250 στα 35 ευρώ

Η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ τον απογοήτευσε. Το γυαλί ράγισε τον Ιούλιο του 2015 με το δημοψήφισμα. «Έτρεχα, ανάπηρος άνθρωπος υπέρ του ‘όχι’ κι αυτοί μέσα σε πέντε μέρες το έκαναν ‘ναι’. Έλεγαν ότι θα φορολογήσουν τους πλούσιους. Εγώ πληρώνω φόρους περισσότερους από τους εφοπλιστές» αναφέρει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε, όπως λέει, την 1η Ιουλίου του 2016. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν έκοψαν τα επιδόματα των ανθρώπων με αναπηρία. Από τα 250 ευρώ που έπαιρνα από το μετοχικό ταμείο, τον Ιούνιο έγιναν 107 και από την 1η Οκτωβρίου παίρνω 35 ευρώ. Ανέβασα μια ανάρτηση στο facebook και τους είπα ‘σας τα δίνω σε στραγάλια για να περνάτε την ώρα σας στο κοινοβούλιο’».

Ο κ. Παλτσανιτίδης προκαλεί τον κ. Βερναρδάκη να συγκρίνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους. «Εγώ πλήρωσα 27.500 ευρώ φόρο, με εισόδημα 60.000 ευρώ από τα έσοδα από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που έχω στην Ευκαρπία. Ας βγάλει ο Βερναρδάκης το εκκαθαριστικό του να δούμε τι φόρο πληρώνει» τονίζει. Επιπλέον τον προκαλεί να πάνε μαζί σε κάποιο σχολείο ή και στο πανεπιστήμιο στο οποίο δίδασκε ο αναπληρωτής υπουργός για να μιλήσουν στους φοιτητές. «Να δούμε ποιον θα ακούσουν τα παιδιά. Τι θα τους πει; Ότι πανικοβλήθηκε και αναγκάστηκε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο; Είσαι άντρας, αν διαφωνείς παραιτείσαι και φεύγεις. Πηγαίνεις απέναντι».

ellinikahoaxes.gr, voria.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...