16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Μούφα” οι οδηγίες για το πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι

Ημερομηνία:

Αυτό το πολύ επικίνδυνο αλλά πια πασίγνωστο hoax αποφάσισε να δημοσιεύσει η εφημερίδα το χωνί, για να μας ενημερώσει και να μας προστατεύσει και . Όπως γράφει… αχρείαστο να είναι.
Όχι μόνο είναι αχρείαστο, άχρηστο αλλά είναι ένα άκρος επικίνδυνο δημοσίευμα και παίζει με την υγεία ασθενών που κινδυνεύει η ζωή τους

Για να δούμε τι έγραψε.

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.

Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.

Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα προς τα πάνω μέχρι να φτάσει η βοήθεια ή έως ότου αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει και πάλι κανονικά.

Οι βαθιές ανάσες δίνουν οξυγόνο στους πνεύμονες και ο βήχας κινήσεις που συμπιέζουν την καρδιά να κρατήσει το αίμα που κυκλοφορεί. Η συμπίεση στην καρδιά βοηθά επίσης να ανακτήσει φυσιολογικό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό τα θύματα καρδιακής προσβολής μπορεί να καλέσουν για πρώτες βοήθειες. Ενημερώστε πολλούς άλλους ανθρώπους όσο το δυνατόν γι ‘αυτό σε βλακείες είστε πρώτοι!. Θα μπορούσε να σώσει τις ζωές τους!

Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που βλέπει αυτή την ανάρτηση αν την μοιραστεί σε 10 άτομα μπορεί να στοιχηματίσετε ότι θα κερδίσει τουλάχιστον μία ζωή.

Αντί αστείας ανταλλαγής πληροφοριών παρακαλώ να συμβάλλετε με τη διαβίβαση των πληροφοριών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ατόμου . γιατί θα ξέρει τι θα κάνει.

http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/14132

Με το συγκεκριμένο hoax του βήχα και της καρδιακής προσβολής είχα ασχοληθεί πέρυσι τον Μάιο.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2013/05/blog-post_7348.html

Η περσινή έκδοση είναι αρκετά διαφορετική, αλλά με μια γρήγορη ματιά πρόσεξα ότι υπάρχει και αναπαράγεται ακόμη. Ας τη δούμε από την iatropaidia!!!!

Και μη χειρότερα….τι να σχολιάσεις σε αυτή την περίπτωση;

Ας υποθέσουμε ότι είναι 6.15 πμ και επιστρέφετε με το αυτοκίνητο από την δουλειά. Είστε μόνος. Έχετε περάσει μια σκληρή ημέρα, είστε κουρασμένος και ψυχολογικά είστε χάλια. Το άγχος σας είναι μεγάλο και δεν υποχωρεί με τίποτε. Ξαφνικά αισθάνεστε ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι. Παθαίνετε έμφραγμα. Βρίσκεστε μόλις 5 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν ξέρετε εάν θα τα καταφέρετε να φτάσετε ως εκεί….

"google ad"

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νο 240, του Νοσοκομείου του Ρότσεστερ και είναι ουσιαστικά οι πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να δώσει στον εαυτό του όταν πάθει έμφραγμα και είναι μόνος. Πρώτες βοήθειες που μπορεί να σταθούν απαραίτητες για την επιβίωση του.

Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν έμφραγμα και είναι μόνοι και αβοήθητοι. Από τη στιγμή που θα νιώσουν ότι η καρδιά τους δεν λειτουργεί κανονικά και θα νιώσουν τον πόνο, τους απομένουν μόνο 10 δευτερόλεπτα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Αυτά τα 10 δευτερόλεπτα που φυσικά είναι γεμάτα πόνο και τρομερό στρες, ίσως αποδειχτούν σημαντικά για την ίδια τους τη ζωή.

Όταν κάποιος νιώσει το έμφραγμα δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Πρέπει αμέσως να αρχίσει να βήχει έντονα, δυνατά και επαναλαμβανόμενα. Πριν τον βήχα να προηγείται βαθιά ανάσα και να προσπαθεί ο βήχα να είναι βαθύς και παρατεταμένος, όπως όταν θέλουμε να βγάλουμε φλέμα. Η βαθιά ανάσα και ο βήχας να επαναλαμβάνεται κάθε 2 δευτερόλεπτα, χωρίς κανένα σταματημό. Αυτό πρέπει να γίνεται συνέχεια μέχρι να έρθει η βοήθεια ή να επανέλθει η καρδιά σε σωστή λειτουργία.

Οι βαθιές ανάσες μεταφέρουν οξυγόνο στους πνεύμονες ενώ οι κινήσεις που προκαλεί ο βήχας πιέζουν την καρδιά και εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Ο βήχας επίσης, βοηθάει την καρδιά να ανακτήσει τον φυσιολογικό της ρυθμό. Αυτή η κίνηση μπορεί να σώσει ζωές. Τα εμφράγματα πλέον δεν “κοιτάζουν” ηλικίες. Χτυπούν τους πάντες, λόγω των αλλαγών στον τρόπο ζωής.

Το μήνυμα ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νο 240, του Νοσοκομείου του Ρότσεστερ ωστόσο το νοσοκομείο το διαψεύδει και δημοσίευσε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, με την παράκληση για την καταπολέμηση αυτής της ψευδής διάδοσης.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Αλλά δεν είναι η μοναδική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο hoax του «βήχα cpr» που οι καρδιολόγοι το παρομοιάζουν με τεχνική βουντού.

Στην πραγματικότητα, πολυάριθμοι ιατρικοί οργανισμοί έχουν στο μεγαλύτερο βαθμό διαψεύσει τους ισχυρισμούς και τις προτροπές του δημοσιεύματος: μεταξύ άλλων η Αμερικανική Καρδιακή Εταιρία, το Συμβούλιο Αναζωογόνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ιρλανδικό Καρδιακό Ίδρυμα, το Βρετανικό Καρδιακό Ίδρυμα.

Οι οργανισμοί σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ωφελιμότητα της πρακτικής σε όσους αντιμετωπίζουν καρδιακή προσβολή (δηλαδή διακοπή της ροής του αίματος προς την καρδιά), και η πρακτική μπορεί μάλιστα να επιβαρύνει την κατάστασή τους.

Η πρακτική δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση υποκατάστατο του CPR, και ειδικά η προσπάθεια να συνεχιστεί η οδήγηση κατά την εμφάνιση μιας καρδιακής προσβολής, μάλλον θα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη. Η σύσταση όλων των οργανισμών είναι η διακοπή κάθε καθυστέρησης, και η άμεση κλήση των πρώτων βοηθειών (στην Ελλάδα στο νούμερο 166).

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ορισμένοι ειδικοί [πηγές 123] θεωρούν ότι η πρακτική μπορεί να βοηθήσει σε μια διαφορετική αλλά παραπλήσια περίπτωση: την εμφάνιση αρρυθμιών (δηλαδή ακανόνιστων καρδιακών παλμών). Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο έντονος βήχας μπορεί να επιτρέψει στον ασθενή να κρατήσει τις αισθήσεις του για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά πάντα στα πλαίσια αναμονής βοήθειας, όχι καθυστέρησης ή ενεργής αναζήτησής της (παράδειγμα οδήγησης για μετάβαση στο νοσοκομείο).

Η πρακτική επίσημα χρησιμοποιείται μόνο σε υψηλά ελεγχόμενα εργαστηριακά πλαίσια, όπου κατά τη διάρκεια επέμβασης και υπό ορισμένες συνθήκες, ο γιατρός μπορεί να καθοδηγήσει τον ασθενή να βήξει για να αντιμετωπίσει τις αρρυθμίες του. Όσον αφορά τα καθημερινά πλαίσια όμως, η Αμερικανική Καρδιακή Εταιρία έχει δηλώσει ότι επειδή ο μέσος ασθενής δεν είναι σε θέση να διαχωρίσει την εμφάνιση αρρυθμιών από αυτή της καρδιακής προσβολής, το βήξιμο κατά κανόνα αποτελεί κακή ιδέα.

Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι το βήξιμο μπορεί να λειτουργήσει ως CPR και να αντιμετωπίσει μια καρδιακή προσβολή είναι ψευδής και δυνητικά επικίνδυνος. Το πρώτο μέλημα των παθόντων πρέπει να είναι η αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Το μήνυμα είναι άκρως επικίνδυνο, γιατί προτρέπει τον ασθενή να προβεί σε μια σειρά ενεργειών με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμο χρόνο για την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Να σημειώσουμε ότι ο ασθενής δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να κάνει σωστή διάγνωση και στην περίπτωση εσφαλμένης διάγνωσης, είναι πολύ πιθανό να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να αναπαράγουμε τέτοια μηνύματα χωρίς να ελέγχουμε την εγκυρότητα τους.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.hoax-slayer.com/survive-heart-attack.html
http://www.snopes.com/medical/homecure/coughcpr.asp

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ