21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μπακογιάννης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: “Εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ελάτε να το κάνουμε αλλιώς” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Χαιρετισμό στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος αν και σχολίασε για τον λόγο του κυρίου Τσίπρα πως το ζητούμενο δεν είναι μόνο το «τι» θέλουμε αλλά το «πώς» θα το πετύχουμε, τόνισε: «Εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά, ελάτε να τα κάνουμε αλλιώς».

«Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Πρόεδρου. Επιτρέψτε μου βέβαια να σημειώσω πως ο προγραμματικός λόγος στη Ελλάδα της κρίσης οφείλει να μην εστιάζει μόνο στο “τι” θέλουμε να πετύχουμε – αλλά κυρίως στο “πώς” θα το πετύχουμε» είπε.

«Εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ανήκουμε στην πλέον μορφωμένη γενιά που έχει ποτέ πατήσει αυτά τα χώματα και στην πλέον Ευρωπαϊκή – μπορεί το χαρτζιλίκι μας να ήταν σε δραχμές αλλά οι μισθοί μας ήταν πάντα σε ευρώ. Ανήκουμε δυστυχώς και στη πρώτη γενιά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη» επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε βέβαια από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, έχουμε διανύσει διαφορετικές διαδρομές, όμως σε κάθε περίπτωση νομίζω πως συγκλίνουμε στην ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Οι αστοχίες, οι καταχρήσεις, οι υπερβολές και τα εγκλήματα που μας έφεραν ως εδώ».

«Αν και το πολιτικό σύστημα ακόμα και σήμερα λειτουργεί, για να δανειστώ μια προσφιλή ρήση του Ταλεϋράνδου , “σαν να μην διδάχτηκε τίποτα και σαν να μην λησμόνησε τίποτα” η δικιά μας γενιά είναι εκείνη που έχει υποχρέωση να κάνει τη διαφορά. Και δεν αναφέρομαι απλώς σε μια αλλαγή πολιτικών ή πρακτικών αλλά πάνω από όλα σε αλλαγή νοοτροπιών» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, «Για αυτό και δεν σας κρύβω πως μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση, πως σήμερα ακολουθήσατε τη πεπατημένη δεκαετιών και τάξατε τα πάντα στους πάντες.

»Αντιλαμβάνομαι βέβαια την πρόσκαιρη πολιτική σκοπιμότητα, όμως κύριε Πρόεδρε αναρωτιέμαι:

– Δεν περιμένει η κοινωνία από την δικιά μας γενιά σήμερα να κομίσουμε έναν νέο πολιτικό πολιτισμό; Να δημιουργήσουμε νέα πεδία πολιτικού ανταγωνισμού και όχι να επιμένουμε σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο άσκησης πολιτικής;
– Δεν περιμένει η κοινωνία να μιλήσουμε επιτέλους την γλώσσα της αλήθειας και όχι να υποσχόμαστε και μετά να τρέχουμε να μάζέψουμε τα ασυμμάζευτα;
– Δεν περιμένει η κοινωνία να παρουσιάσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα; Να χτίσουμε την πολιτική μας παρουσία με πράξεις και όχι με λόγια;

»Το λέω αυτό διότι και εγώ όπως οι πιο πολλοί συμπατριώτες μας είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος με τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η πίεση είναι μεγάλη εντός και εκτός συνόρων. Η χώρα μας είναι παγιδευμένη στη μέγγενη των λαθών της και των πολιτικών σκοπιμοτήτων των πιστωτών μας. Γνωρίζετε όλοι, πως η οργή και η αγανάκτηση περισσεύουν. Μια εν πολλοίς δικαιολογημένη κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης έχει μετατραπεί σε κρίση πολιτειακών θεσμών και δημοκρατικών αξιών.

Όλοι βλέπουμε ένα φως στο βάθος του τούνελ. Αρχίζω δυστυχώς πια να φοβάμαι όμως πως δεν είναι κάτι παραπάνω από το τρένο που έρχεται να μας πλακώσει. Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η εθνική συνεννόηση. Έστω και τα βασικά. Να οικοδομήσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα συνεργασίας. Από κάτω προς τα πάνω. Από τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια μέχρι τη Βουλή. Δεν χρειάζεται να αλλοτριωθούμε ή να νοθεύσουμε την πολιτική μας κατεύθυνση, ακόμα και αν διαφωνούμε δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε.

»Επιτρέψτε μου λοιπόν να επιμείνω.

»Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας. Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες. Ας μην πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο όλοι μαζί καθόμαστε. Τώρα είναι η ώρα της Εθνικής Ελλάδος».

πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...