25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο φιλοαμερικανική που είχε ποτέ η Ελλάδα

Ημερομηνία:

Την πεποίθηση ότι όταν τεθούν τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας θα είναι απολύτως εφικτή, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός μίλησε για την ουκρανική κρίση, για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της αμυντικής θωράκισης της χώρας και για την ενεργειακή κρίση, αλλά και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναφερόμενη στην κρίση της Ουκρανίας, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε πως η Ευρώπη θα πρέπει να συζητήσει ένα σύστημα ευρωπαϊκής ασφάλειας το οποίο δεν θα αγνοεί τη Ρωσία. «Η λεγόμενη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας οφείλει να λαμβάνει υπόψη και τη Ρωσία», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της αμυντικής θωράκισης της χώρας, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η πιο φιλοαμερικανική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα.

«Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας κάνει μία προσπάθεια να αντιγράψει το 2012. Μόνο που δεν έχει καταλάβει ότι το 2012 δεν είναι 2022. Δέκα χρόνια μετά η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη, έπαθε και έμαθε και είμαι βέβαιη ότι έχει αναπτύξει μεγάλες αντιστάσεις απέναντι στον λαϊκισμό.

Να σας θυμίσω δε ότι η χειρότερη εποχή για τις σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας ήταν επί κυβερνήσεως Τσίπρα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, η πρώην υπουργός επισήμανε ότι οι πιο ευάλωτοι χρειάζονται περαιτέρω στήριξη την οποία και θα έχουν. «Όμως θα ήταν ολέθριο λάθος για μικροκομματικούς λόγους να μπούμε σε μια πλειοδοσία την οποία δεν αντέχει η χώρα», σημείωσε. «Στόχος μας είναι να πετύχουμε το πρώτο εξάμηνο του 2023 την επενδυτική βαθμίδα που θα δώσει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία, και για να το πω απλά θα βάλει τη χώρα σε άλλη τροχιά», είπε. «Αυτό το στοίχημα της σταθερότητας δεν πρέπει να το χάσουμε, δεν θα μας το συγχωρήσουν οι πολίτες που αναμφίβολα έχουν πιεστεί πολύ», συνέχισε.

«Μπηχτή» για Ανδρουλάκη

Επιπλέον η πρώην υπουργός εκτιμά ότι όταν τεθούν τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας θα είναι απολύτως εφικτή και δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου. Σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών σημειώνει «το μεγάλο ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια είναι η σταθερότητα και αυτό θα κρίνει τις εκλογές».

Τέλος σε ό,τι αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι δεν έχει ικανοποιητικά δείγματα γραφής, «αλλά αν ο πραγματικός στόχος του είναι να δοξαστεί κρυπτόμενος δεν θα πετύχει».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ