15.8 C
Chania
Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2026

“Μπανανία” η Κρήτη για τα Γερμανικά Λιντλ – Χωρίς άδεια για χρόνια η λειτουργία καταστήματος μέσα στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Το (γερμανικό) κατάστημα Λίντλ λειτουργεί εδώ και χρόνια στην οδό Μάχης Κρήτης. Όμως λειτουργεί χωρίς άδεια, όπως αποδεικνύεται από έγγραφο της 3ης δημοτικής κοινότητας, στα όρια της οποίας βρίσκεται!

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μάλιστα το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας συζήτησε το θέμα και αποφάσισε να χορηγήσει άδεια προέγκρισης λειτουργίας. Μάλιστα, από το πρακτικό της συνεδρίασης, φαίνεται ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ έκανε αίτηση για άδεια μόλις στις 8 Δεκεμβρίου 2016!

Πάντως, από μια πρώτη έρευνα, δεν φαίνεται να είχε συνέπειες το συγκεκριμένο υποκατάστημα της γερμανικής αλυσίδας από το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ άδεια για να λειτουργεί το σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Μάχης Κρήτης.

Λιντλ Μάχης Κρήτης

 

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι η γερμανική εταιρεία λειτουργεί στο Ηράκλειο και στην Κρήτη σα να είναι σε κατακτημένη περιοχή…

Ας θυμηθούμε την υπόθεση της κατά παρέκκλιση άδειας επέκτασης του καταστήματος στην Αλικαρνασσό, υπόθεση που αποκάλυψε το Candianews και προκάλεσε τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων.

candianews.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάκριση για τον Δήμο Καντάνου–Σελίνου στα Greek Green Awards 2026

Ο Δήμος Καντάνου–Σελίνου διακρίθηκε στα Greek Green Awards 2026 για το έργο μετατροπής του πρώην ΧΥΤΑ Πελεκάνου σε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 470 kW.

Πανελλαδικές στάσεις εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. για τις υποχρεωτικές υπερωρίες στα σχολεία

Η Δ.Ο.Ε. κηρύσσει πανελλαδικές στάσεις εργασίας από 2/3 έως 31/3/2026 για τις υποχρεωτικές υπερωρίες. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα κενά στα σχολεία.

38ο Σκακιστικό Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα Ν. Χανίων: Μεγάλη συμμετοχή 262 μαθητών από όλο τον νομό

262 μαθητές από όλο τον νομό Χανίων συμμετείχαν στο 38ο Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα στα Χανιά. Διεκδίκησαν πρόκριση για Πανελλήνιο και Παγκρήτιο πρωτάθλημα.

Εργασίες κλαδέματος από τον Δήμο Χανίων την Τρίτη 3 Μαρτίου

Εργασίες κλαδέματος προγραμματίζονται την Τρίτη 3 Μαρτίου στα Χανιά, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 94 και στην οδό Μανουσογιαννάκηδων. Προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.