25.7 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Μπαράζ κινητοποιήσεων από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων ενάντια στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στη Βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εξέφρασε την έντονη καταδίκη της για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο, οι οποίες έχουν προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές.

Η Επιτροπή τονίζει ότι η επίκληση του “δικαιώματος στην αυτοάμυνα” από το Ισραήλ είναι απαράδεκτη, καθώς και η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ. Επιπλέον, η επιτροπή καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ και να αποσύρει τη χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η Επιτροπή εκφράζει την αλληλεγγύη της στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καλεί για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Εκ των εξελίξεων αυτών αλλά και του όλο και πιο σημαντικού ρόλου που παίζει η Σούδα στις εξελίξεις, αλλά και λόγω της τριήμερης επίσκεψης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ στα Χανιά από 14 έως 16 Οκτωβρίου, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων έχει προγραμματίσει μια σειρά από συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με στόχο να καταδικάσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να απαιτήσει την απομάκρυνση της Ελλάδας από τους πολέμους της Μέσης Ανατολής.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 8 Οκτώβρη στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς, τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μαζικών φορέων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα: «Ο ρόλος της Βάσης της Σούδας» ενώ την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 19:00 στην Αγορά, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και ξεριζωμένους, καθώς και την  χερσαία εισβολή, με τη στήριξη των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ. Οι πολεμικές επιχειρήσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Λίβανο και στην Υεμένη αποτελούν κινήσεις που συνιστούν νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες διαστάσεις και τραγικές συνέπειες για τους λαούς, στο έδαφος της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού που συντελείται εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο.

Αποτελεί πρόκληση η επίκληση του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα», καθώς και η έγκριση από τις ΗΠΑ νέου πακέτου στρατιωτικής «βοήθειας» προς το Ισραήλ, ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, «χρηματοδοτώντας» την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους «ξεπλένουν» τα εγκλήματα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, ενώ παράλληλα ενισχύουν την πολύμορφη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με αυτό.

Το Ισραήλ μαζί με ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, προετοιμάζεται για επίθεση στο Ιράν ως απάντηση στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση που δέχτηκε. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι το Ιράν έχει προειδοποιήσει πως εάν δεχθεί γενικευμένη επίθεση από το Ισραήλ στο έδαφός του, τότε θα αντεπιτεθεί και θα χτυπήσει και αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο.

Είμαστε στόχος! Να κλείσει η Βάση της Σούδας!

Ούτε μαγνήτης κινδύνων, ούτε αφετηρία στο μακέλεμα των λαών!

Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να καταδικαστεί η ισραηλινή επιθετικότητα, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη  δημιουργία και την αναγνώριση του Ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων της προ 4ης Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Απαιτούμε τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την απόσυρσή του από όλα τα εδάφη της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας.

Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Να κλείσει η Βάση της Σούδας!

  • Τρίτη 8 Οκτώβρη στις 19:00, συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς
  • Δευτέρα 14 Οκτώβρη στις 19:30, σύσκεψη μαζικών φορέων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα: «Ο ρόλος της Βάσης της Σούδας»
  • Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 19:00 στην Αγορά, συλλαλητήριο ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων: Δεύτερη μέρα / 13 Οκτωβρίου με τον Νίκος Κυπουργό

Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια από τα Χανιά Σοφία Σαρρή...

Η Ελλάδα ναυπηγεί τεράστιο παγοθραυστικό για εξάπλωση στην … Ανταρκτική!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Ο μέγας οραματιστής του γένους Δένδιας...

Μέση Ανατολή: Οι ηθικοί αυτουργοί της μεγαλύτερης γενοκτονίας του 21ου αιώνα

Του Παύλου Νεραντζή * Η γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων...