Απόπειρα εισαγωγής απαγορευμένων αντικειμένων στις Αγροτικές Φυλακές Αγυιάς σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιανουαρίου, όταν αλλοδαπός υπήκοος αιγυπτιακής καταγωγής επιχείρησε να περάσει στο σωφρονιστικό κατάστημα δέμα που περιείχε ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών αντιλήφθηκε εγκαίρως τη ρίψη του δέματος εντός της λεγόμενης «νεκρής ζώνης» του καταστήματος κράτησης, αποτρέποντας την παραλαβή του από κρατούμενο. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του δέματος υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, ποσότητες κάνναβης (χασίς) καθώς και κοκαΐνη.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η τοπική αστυνομική αρχή, η οποία προχώρησε στη σύλληψη του Αιγύπτιου, που φέρεται να είναι το άτομο που επιχείρησε να εισαγάγει το παράνομο δέμα στον χώρο των φυλακών. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, παραλήπτης του δέματος ήταν κρατούμενος συριακής καταγωγής.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ η αστυνομία διενεργεί προανάκριση προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες του συμβάντος, καθώς και τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση.



