17.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

«Μπλόκο» στις αποχωρήσεις των ξένων επενδυτών από τη Ρωσία – Μπήκαν κεφαλαιακοί έλεγχοι

Ημερομηνία:

Τον έλεγχο κεφαλαίων ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν για να σταματήσει την έξοδο ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA.

Ο Μισούστιν είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία έκαναν τους ξένους επενδυτές να αποφασίζουν όχι για οικονομικούς λόγους αλλά λόγω «πολιτικής πίεσης».

«Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την εισαγωγή προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», είπε. «Αναμένουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται εδώ», πρόσθεσε.

Οι κυρώσεις «δαγκώνουν»

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υπερδιπλασίασε το βασικό της επιτόκιο τη Δευτέρα και εισήγαγε ορισμένους ελέγχους κεφαλαίων καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη βαθύτερη οικονομική απομόνωση των τελευταίων χρόνων.

«Η κεντρική τράπεζα αύξησε σήμερα το βασικό της επιτόκιο στο 20%, καθώς οι νέες κυρώσεις προκάλεσαν σημαντική απόκλιση της ισοτιμίας του ρουβλίου και περιόρισαν τις επιλογές της κεντρικής τράπεζας να χρησιμοποιήσει τα αποθέματά της σε χρυσό και συνάλλαγμα», δήλωσε η διοικήτρια Elvira Nabiullina σε συνέντευξη Τύπου.

«Έπρεπε να αυξήσουμε τα ποσοστά για να αποζημιώσουμε τους πολίτες για αυξημένους πληθωριστικούς κινδύνους», πρόσθεσε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...