21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό ένας εμβολιασμένος; Ποιο το πλεονέκτημα έναντι του ανεμβολίαστου

Ημερομηνία:

Έρευνες δείχνουν ότι ειδικά μετά το πέρας του εξάμηνου από τον πλήρη εμβολιασμό, ο εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει τον ιό.

Ο κορονοϊός επιμένει. Καθώς εισερχόμαστε στο φθινόπωρο, με τα σχολεία ανοιχτά, η ανησυχία για τη μετάδοση του ιού από εμβολιασμένους και μη, κορυφώνεται. Ειδικά εφόσον στοιχεία δείχνουν ότι και ασυμπτωματικοί νοσούντες εμβολιασμένοι, πέραν των νοσούντων εμβολιασμένων, μπορούν να μεταδώσουν την COVID-19. Ποιος μεταδίδει όμως περισσότερο; Και πότε;

«Είναι προφανές ότι μεταδίδουν πολύ περισσότερο τον ιό οι ανεμβολίαστοι. Παρ’ όλα αυτά επειδή υπάρχει πτώση της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό, η προστασία συν τω χρόνω χάνεται» μας εξηγεί ο ερευνητής ιατρός, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

«Στους 6-7 μήνες είναι πολύ πιθανό, βάσει ερευνών, να μην υπάρχει πλέον ανοσία και ο εμβολιασμένος να νοσήσει και επομένως και να μεταδώσει τον ιό. Είναι όπως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που εμβολιάστηκε τον Γενάρη και νόσησε καθ’ οδόν, καθώς δεν ήταν στα ίδια επίπεδα η ανοσία του με αυτή του πλήρως εμβολιασμένου μέσα στον τελευταίο ένα με δυο μήνες – με όριο τους 6-7. Το εμβόλιο του κορονοϊού δεν είναι σαν το εμβόλιο, λ.χ., της ιλαράς» υπογραμμίζει ο κ. Φαρσαλινός, «όπου κρατάει για χρόνια. Η καμπύλη της ανοσίας είναι σε σταδιακή φθίνουσα» προσθέτει.

«Αυτός είναι ο λόγος που στο Ισραήλ, “πρωταθλητή” στους εμβολιασμούς, ο πληθυσμός παρότι εμβολιασμένος, άρχισε να νοσεί και να μεταδίδει τη νόσο» υποστηρίζει.

«Ο ανεμβολίαστος μεταδίδει πολύ περισσότερο»

«Η προστασία και η μη μετάδοση από τον εμβολιασμένος είναι χρονοεξαρτημένη. Άμα παρέλθει λοιπόν το εξάμηνο, ο εμβολιασμένος μεταδίδει κανονικά εφόσον κολλήσει τον ιό» συνοψίζει ο ειδικός για ένα ερώτημα που σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο κ. Γώγο «δεν έχει εύκολη απάντηση», παρόλο που ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος μας παρέμπεμψε, δηλώνοντας αναρμόδιος ο ίδιος να απαντήσει, σε ειδήμονα επί του θέματος λοιμωξιολόγο.

Η λοιμωξιολόγος κα Γιαμαρέλου μάς επιβεβαίωσε ότι «σίγουρα ο ανεμβολίαστος μεταδίδει πολύ περισσότερο από τον εμβολιασμένο».

«Οι νοσούντες εμβολιασμένοι μεταδίδουν λιγότερο» προσέθεσε.

Για τον καθηγητή Παθολογίας-Ανοσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλο, «δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να πούμε σε τι ποσοστό μεταδίδει ο εμβολιασμένος, συγκριτικά με τον ανεμβολίαστο», παρόλο που σαφέστατα ο εμβολιασμένος δεν μεταδίδει όπως ο ανεμβολίαστος.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...