20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Μπράβο Αλέξη”: Τι λένε Πολάκης – Βαγιωνάκη για τη συνάντηση Τσίπρα με τον Πούτιν

Ημερομηνία:

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη σχολίασαν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξης Τσίπρας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και οι δύο θεωρούν ότι τα αποτελέσματα ήταν άκρως θετικά και ότι σύντομα θα φανούν να οφέλη στην ελληνική κοινωνία. Ο κ. Πολάκης εστίασε στη μετατροπή της Ελλάδας σε κέντρο διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου καθώς και στις επενδύσεις ρώσων σε ελληνικές υποδομές ενώ η Βάλια Βαγιωνάκη έδωσε περισσότερη βαρύτητα στο μήνυμα που δίνει μία τέτοια επίσκεψη στους “εταίρους” μας στην Ευρώπη. Ότι δηλαδή, η χώρα μας είναι κυρίαρχη, δεν είναι αποικία χρέους και θα ασκεί “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Παύλος Πολάκης

Πιο αναλυτικά, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε τα εξής:

Σήμερα ο Τσίπρας στη συνάντηση με τον Πούτιν πέτυχε:

1) Σπάει η Ρωσία το εμπάργκο των ελληνικών αγροτικών προϊόντων με τη μέθοδο των κοινών ελληνορωσικών επιχειρώσεων.

2) Η Ελλάδα θα γίνει μεγάλο κέντρο διαμετακόμισης ρώσικου φυσικού αερίου με επέκταση του αγωγού που θα φτάσει μέσω Μαύρης Θάλασσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα με ΠΡΟΦΑΝΗ γεωπολιτικά και οικονομικά κέρδη για τη χώρα μας και το λαό μας. (Ειναι πιθανή η προκαταβολή απο τους ρώσους των μελλοντικών κερδών της χώρας μας απο τα τέλη διέλευσης για να δέσει η συμφωνία και να διευκολυνθούμε άμεσα)

3) Οι Ρώσοι δήλωσαν παρών σε επενδύσεις στην Ελλάδα και σε αναπτυξιακές κοινοπραξίες που θα αφορούν τα λιμάνια και τους σιδηρόδρομους, αλλά εδώ θα γίνει κουβέντα γιατί όπως και με τους Κινέζους, η Ελλάδα με την κυβέρνηση Συριζα-Ανελ θέλει να διατηρήσει το δημόσιο έλεγχο.

Αυτά για την ώρα, τα άλλα θα ανακοινωθούν εν καιρώ..

ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗ …..και τώρα πάμε για διαπραγμάτευση με τους εταίρους…

Βάλια Βαγιωνάκη

Ενώ η Βάλια Βαγιωνάκη εστίασε την προσοχή της στα εξής:

Από την τοποθέτηση Τσίπρα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με Πούτιν κρατάω τα εξής πολύ σημαντικά σημεία:

– Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και θα ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας σε διεθνείς οργανισμούς αλλά προασπιζόμαστε κυρίως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. αξιοποιώντας την γεωπολιτική θέση της χώρας.

– Η Ελλάδα δεν είναι αποικία χρέους. Είναι μια χώρα που έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι και οι άλλες χώρες της ΕΕ. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της χώρας και του λαού να βγουν από την κρίση. Θα έπρεπε να σταματήσουν κάποιοι να σχολιάζουν τις κινήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη λογική ότι η Ελλάδα είναι αποικία χρέους. Έχουμε δικαίωμα να προχωράμε σε αναπτυξιακές συνεργασίες προς όφελος του λαού μας.

"google ad"

– Συζητήσαμε πως θα αρθούν τα εμπόδια σε ελληνικά προϊόντα ειδικού ενδιαφέροντος. Η πληγή για την Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι μεγάλη.

– Ενίσχυση τουρισμού πολιτιστικών ανταλλαγών και ενεργειακής συνεργασίας.

– Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή, Θα υπάρχει ελληνικός αγωγός, τις δυνατότητες χρηματοδότησης του οποίου εξετάσαμε, με στόχο την ενεργειακή ασφάλεια και αυτονομία της Ελλάδας. Με έργα τέτοιου βεληνεκούς δημιουργούνται συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και αναβάθμιση των σχέσεων με την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...