24.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Μπροστά στον κίνδυνο να μετατραπεί σε Κουρουπητό, τα σκουπίδια από τον Μπάλο θα μεταφέρει πλοίο της Cretan Daily Cruises

Ημερομηνία:

Με τον κίνδυνο ο Μπάλος να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισσάμου συμφωνήθηκε η μεταφορά των σκουπιδιών με πλοίο που προσέφερε η Cretan Daily Cruises. Με τη συγκεκριμένη λύση συμφώνησε και ο πρόεδρος του Φορέα που υπάγονται οι περιοχές Natura κ. Πέτρος Λυμπεράκης.

Η αποκομμιδή γινόταν ως τώρα από ψαράδες της περιοχής οι οποίοι μετέφεραν τα σκουπίδια μέσω θαλάσσης τα οποία πήγαιναν στο λιμάνι της Κισσάμου για να τα παραλάβει μετά απορριμματοφόρο του Δήμου.

Ο νόμος όμως ορίζει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένες πλωτές φορτηγίδες από τέτοιου είδους περιοχές και όχι βεβαίως από ψαροκάικα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Δήμαρχου Κισσάμου κ. Θ. Σταθάκη, το κόστος για να γίνεται η αποκομμιδή με την προβλεπόμενη διαδικασία ξεπερνά, τις 200.000 ευρώ ενώ με τη μεταφορά μέσω ψαροκάικου στοίχιζε μόλις 5.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Μετά την διαβίβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων προς τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου της αίτησης του δήμου μας, για άμεση απομάκρυνση των συγκεντρωθέντων απορριμμάτων από την περιοχή του Μπάλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Κισσάμου την Παρασκευή 31-8 και ώρα 2 το μεσημέρι παρουσία και του προέδρου του Φορέα που υπάγονται οι περιοχές Νατούρα κ. Λυμπεράκη Πέτρου. Από τις δύο  λύσεις που προτάθηκαν από τον κ. Λιμενοσταθμάρχη Κισσάμου, επιλέχτηκε αυτή που μπορεί να υλοποιηθεί.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία  Cretan Daily Cruises, η οποία δέχτηκε το αίτημα  του Δημάρχου και έκανε αίτηση προς την Λιμενική Αρχή Κισσάμου να πραγματοποίησει ένα μεμονωμένο πλου χωρίς επιβάτες με το καράβι τους για να μεταφερθούν τα απορρίμματα. Το αίτημα θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και στην συνέχεια θα εκτελεστεί το δρομολόγιο.

Ως Δήμος θεωρούμε ότι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και με τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μπάλου, πρέπει να τυγχάνει τις φροντίδας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και πολιτών , διότι είναι εθνική μας υποχρέωση.

Δυσλειτουργίες που ενδεχομένως να δημιουργούνται λόγω τις νομοθεσίας  που δεν μπορεί να εξειδικευτεί για ιδιαίτερες και ενδεχομένως μεμονωμένες  περιπτώσεις (όπως η δική μας),  πρέπει να αντιμετωπίζονται δίχως εμπόδια, με ελεγχόμενες και ασφαλείς τρόπους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ