25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Αίγυπτος ενημέρωσε το Ισραήλ τρεις μέρες πριν το χτύπημα της Χαμάς

Ημερομηνία:

Το Ισραήλ έλαβε προειδοποίηση από την Αίγυπτο για ενδεχόμενο χτύπημα της Χαμάς τρεις ημέρες πριν η παλαιστινιακή οργάνωση αιφνιδιάσει τις ισραηλινές δυνάμεις σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ισχυρής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος προειδοποίησε τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να συμβεί», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Μάικλ ΜακΚολ στους δημοσιογράφους μετά από μια κλειστή ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών για τους νομοθέτες σχετικά με την κρίση.

«Δεν θέλω να υπεισέλθω πολύ σε απόρρητα θέματα, αλλά δόθηκε μια προειδοποίηση», είπε. «Νομίζω ότι το ερώτημα ήταν σε ποιο επίπεδο».

Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί νεκροί, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Τετάρτη ότι μπορεί να «επιβεβαιώσει τον θάνατο τουλάχιστον 22 Αμερικανών πολιτών» εν μέσω της βίας στο Ισραήλ και τη Γάζα.

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στα θύματα και στις οικογένειες όλων όσων επλήγησαν», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο CBS News.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι τουλάχιστον 14 Αμερικανοί είναι νεκροί και 20 αγνοούνται. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έδωσε καμία νέα πληροφορία για τους αγνοούμενους Αμερικανούς. Αμερικανοί πολίτες είναι επίσης μεταξύ εκείνων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, δήλωσε ο κ. Μπάιντεν.

Το Ισραήλ δίνει όπλα σε όλους τους πολίτες που ζουν κοντά στη Γάζα

Κάθε άτομο σε μια πόλη του νότιου Ισραήλ που απέχει λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας θα μπορεί να φέρει όπλα, δήλωσε ο υπουργός εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Όλοι οι πολίτες της Σντερότ θα επιτρέπεται να φέρουν όπλο ως απάντηση στις επιθέσεις που εξαπολύει η Χαμάς, δήλωσε ο Ιτάμρ Μπεν-Γκιβρ.

Περίπου 10.600 νέες αιτήσεις για άδεια οπλοφορίας έχουν υποβληθεί από το Σάββατο, δήλωσε το υπουργείο εθνικής ασφάλειας.

«Από σήμερα, κάθε κάτοικος της Σντερότ μπορεί να λάβει άδεια οπλοφορίας», δήλωσε ο κ. Μπεν-Γιβρ, προσθέτοντας ότι η αλλαγή του κανόνα θα επεκταθεί σε επιπλέον πόλεις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...