21.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

“Μόλις 30.000 τόνοι το φετινό ελαιόλαδο!” – Ανάγκη το “βιολογικό” νησί και λόγω κλιματικής αλλαγής

Ημερομηνία:

Την εκτίμηση ότι από τους περσινούς 130.000 τόνους έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Κρήτη που άφησαν στην τοπική οικονομία περίπου 1 δις ευρώ, φέτος θα πέσουμε στους … 30.000 τόνους, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών κι Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, μιλώντας στο #hashtag και την Ελένη Μπουρμά.

Όπως είπε ο κ. Ιερωνυμάκης, η εξαιρετικά μειωμένη παραγωγή ήταν κάτι αναμενόμενο σε αντίθεση με την περσινή υπερβεντέμα, όχι όμως σε αυτό το βαθμό…

“Αλλιώς είναι να περιμένουμε μία μείωση, κι αλλιώς να πάμε από τους 130.000 τόνους στους 30.000”, επισήμανε με νόημα ο κ. Ιερωνυμάκης.

Ο ίδιος εξήρε τη σημασία της αλλαγής πλεύσης στην Κρήτη, αφενός εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αφετέρου λόγω των μειωμένων υδάτινων πόρων, σε ό,τι αφορά στις καλλιέργειες, τονίζοντας ότι η Κρήτη θα πρέπει να επιμείνει στην κατοχύρωση του brand name “βιολογικό νησί”!

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...