19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μόνη διέξοδος από την κρίση η εντατικοποίηση των αγώνων και ο συντονισμός τους

Ημερομηνία:

Το «ατύχημα στα Τέμπη» ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την κατάσταση του Ελληνικού Κράτους και τα αδιέξοδα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα χρόνια από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις  της μνημονικής κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ   για έξοδο από τα μνημόνια και τα απίθανα ευρήματα   της περί   επανεκκίνησης της οικονομίας (με  νέα δάνεια και ληστρικές επενδύσεις) οι   Έλληνες  εξακολουθούν βρίσκονται στο έλεος των δανειστών της χώρας  και μιας κυβέρνησης υποταγμένης σε αυτούς που  ξεπουλά τα  πάντα  με αντάλλαγμα την στήριξη της από τον ξένο παράγοντα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί  συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν την χώρα  ανοχύρωτη στο έλεος των δανειστών καθώς επιμένουν  να ακολουθούν την   ίδια πολιτική   που μας οδήγησε στο τέλμα . Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης καλούν τους ξένους και         αυτούς που πλούτισαν  στις πλάτες του κόσμου της εργασίας, να επενδύσουν    τα κλεμμένα  για να υπάρξει ανάκαμψη.

Την ίδια στιγμή το χρέος γνωρίζει ανοδική τάση και το μόνο  ορατό πλεόνασμα  της χώρας είναι η   ανεργία, οι περικοπές των συντάξεων και μισθών, η μετανάστευση των νέων, η εκποιήση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας στους ξένους (ΔΕΗ,Αεροδρόμια,Λιμάνια,ορυκτό πλούτο το κλείσιμο  των μικρών επιχειρήσεων  ,το πλεόνασμα της κρατικής καταστολής και της συρρίκνωσης της Δημοκρατίας.

Μπροστά σε αυτήν την ολοκληρωτική επίθεση τα λαϊκά στρώματα βλέπουν το οικοδόμημα της ζωής του να ανατρέπεται.  Οι φόροι, η εργασιακή ανασφάλεια, η ακρίβεια, το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, οι πλειστηριασμοί κατοικιών βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη και   οι  νέοι άνθρωποι ,το πραγματικό κεφάλαιο της πατρίδας μας , ακολουθεί  το δρόμο της  ξενιτιάς .

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο  εργαζόμενος λαός μας έχει να    παλέψει  με τις καθεστωτικές δυνάμεις του νέου δικομματισμού και τα εξαπτέρυγά τους, με τους υπηρέτες του ξένου  και ντόπιου κεφαλαίου ,με τα εξωνημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τις δυνάμεις καταστολής   που έχουν βαλθεί να σπάσουν τις αντιστάσεις  και να μας ρίξουν στην απελπισία και την μοιρολατρία.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση  να μας καταβάλει ο ζόφος . Γνωρίζουμε καλά ότι χρειάζονται αγώνες για σταματήσει το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας, σε βάρος της ζωής και της αξιοπρέπειας μας. Φθάνει να βρεθούν τρόποι ενοποίησης  συντονισμού ανάπτυξης  και πολλαπλασιασμού των αντιστάσεων που σποραδικά αναπτύσσονται .

Ενωτικές πρωτοβουλίες από τα κάτω  σε όλα τα μέτωπα. Ρυάκια που θα σχηματίσουν το ποταμό των ρήξεων  και της ανατροπής.

Νίκος Τζάρας

ΜΕΡΑ 25 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΞΗ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...